Ústí nad Labem – Soutěž o nejlepší Ústecký štrúdl 2015, představení produktů z českého jablka, v neposlední řadě Vánoční rolnička. Ochutnat atmosféru nadcházejících svátků mohli malí i velcí Ústečané v neděli v Domě dětí a mládeže v Ústí nad Labem.
Štrúdly provoněly ústecký Dům dětí a mládeže. Foto: Petr Sochůrek
Jak uvedla pořadatelka akce Jana Šimková, program byl tradičně sestaven pro celou rodinu. „Děti si mohly vyrobit nejrůznější vánoční dekoraci, jako byl sněhulák z ponožky, svítící sněhulák ze svíčky a podobně. Zároveň v divadelním sále probíhal program pro rodiče sestavený z vystoupení. Celé odpoledne završilo vystoupení Sváťova dividla," řekla Jana Šimková.
Vánoční rolničku v ústeckém Domě dětí a mládeže odstartovala soutěž Ústecký štrúdl 2015. Z nepřeberného množství štrúdlů se na prvním místě umístila Jitka Tůmová s číslem 10, na druhém místě Dagmar Kamínková s číslem 26, na třetím místě Lucie Holovská s číslem 29.
Po vyhlášení výsledků prozradila vítězka Jitka Tůmová svůj recept na štrúdl. „Jednalo se o jogurtový jablečný štrúdl. Přísady jsou 350 gramů polohrubé mouky, 1,5 kelímku bílého jogurtu, 150 gramů rostlinného tuku Hera, jeden žloutek, špetka soli. Náplň tvoří nastrouhaná jablka, skořicový cukr, vanilkový cukr, oříšky a rozinky. Těsto si zadělám den dopředu, po dvou po třech hodinách si ho přeložím na sebe a pak ho dám přes noc do ledničky. Ráno vyválím, umotám a potřu vajíčkem," řekla Jitka Tůmová.
Na snímku Jitka Tůmová vítězka soutěže o nejlepší Ústecký štrúdl 2015. Foto: Petr Sochůrek
Štrúdly provoněly ústecký Dům dětí a mládeže. Foto: Petr Sochůrek
Vánoční rolnička 2015. Foto: Petr Sochůrek
Vánoční rolnička 2015. Foto: Petr Sochůrek
Vánoční rolnička 2015. Foto: Petr Sochůrek
Vánoční rolnička 2015. Foto: Petr Sochůrek
Vánoční rolnička 2015. Foto: Petr Sochůrek
Čtenáři, posílejte nám náměty na zprávy. Náš e-mail je