Tříkrálová sbírka probíhá v Ústí již po osmnácté
Žehnání koledníkům v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Zdroj foto: Charita Ústí
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Letos již poosmnácté v Ústí nad Labem a okolních vesnicích probíhá Tříkrálová sbírka. Jedná se o jednu z největších celorepublikových dobročinných akcí, pořádaná Charitou České republiky.

Posláním Tříkrálové sbírky je především nesení radostné zvěsti o narození Pána Ježíše, koledníci navštěvují domácnosti, aby světlo Boží lásky šířili do rodin, vztahů i duší všech lidí.

V Ústí nad Labem zajišťuje sbírku Oblastní charita Ústí nad Labem, která v období od 3. ledna do 10. ledna letošního roku vysílá své koledníky z řad dobrovolníků, dětí i dospělých. Veřejnost může přispět dobrovolnou finanční částkou do zapečetěných pokladniček, označených červeným logem Charity České republiky. Jako výraz poděkování obdrží každý dárce kalendářík a cukr s motivem Tří králů. Aby nebylo pochyb, že se jedná o ty pravé koledníky, je každý vedoucí skupiny vybaven identifikační průkazkou s osobními údaji a logem Charity České republiky.

Tříkrálovou sbírkou Charita vyzývá všechny lidi dobré vůle, aby se zapojili nejen do pomoci potřebným prostřednictvím finančního daru, ale chce lidi naučit sociálnímu cítění a pochopení pro všechny sociálně znevýhodněné lidi v České republice i v zahraničí. Výnos sbírky tradičně pomůže lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru