Uprchlí vězni z Vinařic se ukrývali v Krásném Březně
Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Krásné Březno – Před výkonem trestu se rozhodli v jednom z domů v Husově ulici schovat dva muži, kteří byli na útěku z věznice ve Vinařicích. Nakonec oba skončili v poutech.

Jan Novotný, zástupce ředitele strážníků uvedl, že ve středu 10. ledna v 0.30 hodin vyjela na žádost operačního střediska hlídka strážníků do ulice Husova. „Na tísňovou linku městské policie telefonoval oznamovatel, který operátorovi sdělil, že se v jejich domě nachází dvě cizí osoby, které ve zmíněném  domě nemají co dělat,“ popsal telefonát zástupce ředitele strážníků.

Po příjezdu hlídka zjistila, že se přijatá informace zakládá na pravdě. „Strážníci oba zmiňované zadrželi a snažili se oba muže ztotožnit, ale ti hlídce podávali  nepřesné údaje o své totožnosti, proto strážníci na místo přivolali  hlídku Policie  České republiky. V její součinnosti zjistili, že se jedná o celostátně hledané osoby, které utekly z výkonu trestu z věznice ve Vinařicích.  Celý případ si převzali policisté k dalšímu šetření. Při zadržení obou hledaných osob museli strážníci použít donucovacích prostředků, a to hmatů a chvatů sebeobrany.  Nakonec oba dotyční skončili v poutech,“ dodal Jan Novotný.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru