Dopravní podnik: Revizorka chlapce neměla chytit za ruku, za zaměstnankyní ale stojíme
ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Dne 11. ledna 2018 probíhala přepravní kontrolní akce za účasti strážníků Městské policie Ústí nad Labem. Při té se dostala do konfliktu revizorka se skupinou dětí. Dopravní podnik vydal k události následující prohlášení.

"Tato akce se týkala i velmi problematického spoje linky č. 3 s odjezdem v 7:08 hod z Revoluční ulice směrem do Trmic. V zastávce Průmyslová nastoupila skupinka mladých teenagerů, kteří měli batohy na zádech a zůstali stát ve vyhrazeném prostoru pro přepravu dětských kočárků. Protože batohy na zádech omezovaly průchod ostatním cestujícím ve vozidle, zejména nastupujícím cestujícím a malým dětem, přišla k nim přepravní kontrolorka a slušnou formou je požádala, aby si batohy ze zad sundali právě s ohledem na ostatní cestující. Teenageři na její žádost nereagovali, a proto je upozornila opakovaně. V ten okamžik se otočil jeden ze skupinky teenagerů a za použití tykání velmi vulgárním výrazem verbálně přepravní kontrolorku napadl. Z důvodu neuposlechnutí pokynů a příkazů pověřené osoby ho přepravní kontrolorka v rámci svých pravomocí (podle §18a, odst. 1, písmeno a, zákona č. 11/1994Sb., o silniční dopravě) vyloučila z další přepravy. Po zastavení autobusu spolu s ním svévolně vystoupila i skupina dalších osob.

V tuto chvíli Dopravní podnik města Ústí nad Labem a.s. stojí za svým zaměstnancem i přesto, že si uvědomujeme, že revizorka v rámci svých pravomocí chlapce neměla chytit za ruku. Bohužel vypjatá situace a vulgární chování nezletilého k ní samotné, byla velice stresující a pro ní náročná.

Linka č. 3 a další vybrané spoje ostatních linek, které zajíždějí do oblastí Trmic a Předlic jsou krizovými linkami, na kterých dochází k neustálým incidentům mezi řidiči, kontrolory a cestujícími. V současné době se tento stav odráží na tom, že je problém zmíněné linky řidiči obsadit i vykonávat na nich přepravní kontrolu.

Agresivita cestujících vůči zaměstnancům Dopravního podniku města Ústí nad Labem a.s.
má v posledním období vzrůstající tendenci. V nedávné době čelili i napadení nožem, střelnou zbraní apod.

K celému incidentu, který se stal, jsou k dispozici i svědci a je dále předmětem šetření Policie ČR."

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru