Vietnamec ukázal při kontrole na dálnici slovenský pas. Byl ale padělaný
Zdroj: Policie ČR
Ústí nad Labem

Ústecký kraj -Mezinárodní linkový autobus jedoucí z Vídně do Berlína kontrolovala hlídka cizinecké policie na dálnici D8 na Ústecku. Cestoval v němi i cizinec asijské národnosti.

Hlídce se prokázal slovenským cestovním pasem. "Policisté pojali podezření, že se jedná o pozměněný cestovní doklad, což později prokázalo odborné posouzení dokladu. Jelikož se cizinec tímto dokladem prokázal jako pravým, byl hlídkou zadržen pro podezření z přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny," uvedla policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Na policejní služebně bylo cestou mezinárodní policejní spolupráce zjištěno, že se jedná o státního příslušníka Vietnamu. Cizinci bylo sděleno podezření pro výše uvedený skutek; o trestu rozhodne ve zkráceném přípravném řízení Okresní soud v Ústí nad Labem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru