Ústí nad Labem - Krajská zdravotní, a. s., ukončila za podpory Ústeckého kraje druhou část modernizace prostor konvenční nukleární medicíny ústecké Masarykovy nemocnice v pavilonu V Podhájí včetně pořízení unikátního přístroje PET/CT (pozitronové emisní a počítačové tomografie), který je již nainstalován a připraven ke spuštění do klinického provozu.

Nový skener PET/CT. Foto: Petr Sochůrek

Slavnostní zahájení provozu PET centra plánuje Krajská zdravotní, a. s., v pondělí 11. července. Rekonstrukcí konvenční nukleární medicíny v ústecké Masarykově nemocnici v pavilonu V Podhájí došlo ke kompletně novému dispozičnímu uspořádání dotčených prostor, k novým rozvodům medicínských plynů a vytápění, položena byla nová podlaha a nové podhledy. Při potřebných stavebních pracích došlo rovněž k vybudování nových rozvodů vzduchotechniky včetně nové vzduchotechnické jednotky. Modernizací prošly také rozvody vodovodního potrubí a kanalizace. Nedílnou součástí uvedení do provozu skeneru PET/CT je instalace automatických stínících dveří.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru