Strážníci v mrazivé noci kontrolovali bezdomovce
Strážníci při noční kontrole. Foto Jan Novotný
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Teplota dvanáct pod nulou, lidé zachumlaní ve vrstvách papírů a starých hadrů, pak přicházejí ke slovu uniformy a svítilny. Strážníci v Ústí nad Labem se v noci na pátek pustili do kontroly míst ve městě, kde se zdržují bezdomovci. Pět jich poslali spát někam jinam.


„Kontrola proběhla mezi půlnocí a jednou hodinou ráno. Zaměřili jsme se na místa, kde pobývají lidé bez domova. Své provizorní příbytky si budují v blízkosti veřejně prospěšných zařízení. Avšak často používají otevřený oheň, na němž si ohřívají jídlo nebo se u něj sami hřejí při mrazu. Kvůli tomu ale hrozí například riziko požáru okolních budov,“ uvedl Jan Novotný z Městské policie Ústí nad Labem.

Strážníci podle něj během této kontroly vykázali z uvedených míst pět bezdomovců. „Poučili jsme je, na jaké sociální instituce se mohou obrátit v případech, kdy nemají co jíst nebo kde spát,“ sdělil mluvčí strážníků. Noční kontroly ve městě budou dál pokračovat, dodal Jan Novotný.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru