V divadle se chystají opravy, město na ně poskytne dva miliony
Hudba v divadle, ilustrační foto.
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Severočeské divadlo opery a baletu se bude opravovat. Město Ústí nad Labem poskytne na opravy divadla ze svého rozpočtu částku ve výši dva miliony korun. Uvolnění peněz pro tento účel schválili zastupitelé města.

„Finanční prostředky budou použity především na opravy a údržbu zázemí pro herce a další pracovníky divadla,“ informovala Romana Macová, mluvčí magistrátu města. Opravena budou například sociální zařízení, výtah, malby v historické budově.

Divadlo v Ústí bylo postaveno v letech 1908 – 1909 podle návrhu architekta z Vídně. Po válce se krátce, jen asi jeden měsíc, jmenovalo Slovanské divadlo Beneše a Stalina. Později se ustálil tradiční název Severočeské divadlo. Jeho hlavním repertoárem je opera, opereta a balet, nevyhýbá se však ani jiným žánrům. Například tento týden mohou milovníci divadla v Ústí v úterý navštívit a zhlédnout muzikál Casanova, v pátek komedii Rapper s Martinem Trnavským a v neděli představení pro děti s názvem Bob a Bobek na cestách.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru