Kam vysypat odpadky? Přibude nová možnost – do podzemí
Ilustrační foto. Zdroj: pixabay.com
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Kam hodit drobné odpadky při procházce městem, anebo rovnou vysypat odpadkový koš z domácnosti? Zatím je jasnou možností popelnice, kontejner, případně veřejný pouliční odpadkový koš, ale brzy v Ústí přibude novinka: velké nádoby na odpad umístěné pod zemí.

„Tyto podzemní odpadkové koše rozšíří možnosti odkládání odpadů v našem městě. Na několika místech v centru se objeví pravděpodobně ještě letos,“ uvedla Romana Macová, mluvčí Magistrátu města Ústí nad Labem. K umístění jsou podle ní zvažovány lokality u hlavního nádraží ČD, v ulici v Jirchářích, na Mírovém náměstí, u letního kina či na Kostelním náměstí nedaleko OC Forum.
 
Kovové nádoby budou mít protikorozní úpravu a objem cca 700 litrů. Zapuštěny budou pod úroveň terénu. Navrchu z nich bude „čouhat“ jen menší nerezový odpadkový koš, do kterého bude možné vhazovat běžný odpad.

„Výhodou je velká kapacita nádob, takže se budou plnit podstatně pomaleji než klasické koše. Přínosem je i způsob obsluhy. Odpad z nich vysaje zametací vůz během úklidu ulice,“  vysvětlil princip náměstek primátorky města Pavel Dufek. Zavedení se předpokládá ve druhé polovině letošního roku.

Podzemní kontejnery už úspěšně pomáhají se shromažďováním vyhozeného odpadu i v některých dalších městech ČR, například Praze či Brně. V severních Čechách je to třeba v Lounech.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru