Před ústeckými školami se bude stávkovat
Ilustrační foto. Zdroj: UJEP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Vybraní studenti ústecké univerzity a středních škol se připojí k celorepublikové výstražné stávce s názvem Stejný metr pro všechny. Akce je neplánována na 15. března, který je Mezinárodním dnem proti policejní brutalitě.

Studenti plánují ve čtvrtek mezi 12.00 a 13.00 hodinou vyjít před své školy. „Výstražnou stávkou vyzýváme ústavní představitele České republiky, jmenovitě prezidenta České republiky, premiéra České republiky a Parlament České republiky k obraně ústavních a společenských zvyklostí a hodnot. Chceme, aby se všem a vždy měřilo stejným metrem. Chceme, aby prezident plnil svoji ústavní funkci a aby o budoucnosti nás všech nerozhodovaly trestně stíhané osoby, aby v klíčových výborech neseděli ti, kteří kdysi aktivně potlačovali demokracii a mlátili studenty. Normalizace lži a absence základní odpovědnosti mají destruktivní následky pro náš stát a celou společnost a kategoricky je odmítáme,“ píše se ve výzvě kolující po sociální síti Facebook.

Účast na výstražné stávce do sobotního odpoledne 10. března v Ústí nad Labem potvrdily na sociální síti již desítky lidí, včetně studentů fakult Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. „Požadujeme, aby prezident České republiky plnil ústavní povinnost jmenováním premiéra, který získá podporu a který nebude trestně stíhanou osobou, aby vláda v demisi nekonala zásadní a personální kroky ani nevytvářela nové ústavní pořádky, aby Senát důrazně vystoupil proti nedodržování ústavních zvyklostí,“ uvádí organizátoři celorepublikové výstražné stávky.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru