Jehněčí, medvědí česnek, vaječná tlačenka. Na Větruši připravili velikonoční lahůdky
Zářící Větruše na skále nad řekou. Foto Magistrát města Ústí
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Velikonoce jsou skoro tady, děti mají prázdniny už od čtvrtka. Kdo zůstane na sváteční víkend ve městě, může si udělat vycházku na Větruši, která patří k oblíbeným výletním cílům Ústečanů i dalších lidí z okolí. Restaurace se zámečkem a rozhlednou se ostatně na blížící se svátky pečlivě připravila a gurmáni si budou moci i pochutnat na jejím speciálním velikonočním menu.

Co podnik o Velikonocích nabídne? Bude to spousta pokrmů a lahůdek spojených se symboly jara i tradicemi nejvýznamnějších křesťanských svátků. Z vajíček bude jako předkrm připravena velikonoční vaječná tlačenka s bylinkami. V hlavním chodu si zájemci budou moci zvolit podle chuti jehněčí, králičí nebo krůtí maso, k nim třeba šumavské bramborové knedlíky nebo jarní žemlovou nádivku s celerem. A pokud je někdo raději vegatariánem, i pro něj se pochoutka najde: kroupové rizoto s medvědím česnekem, vejce, čerstvý kozí sýr. U žádného z pokrmů nechybějí jarní bylinky či jiná zdravá zelená strava. Kromě už zmiňovaného medvědího česneku je to také například polníček, špenát, brokolice a další. Polévka je rovněž sytě zelená – chutný jarní hráškový krém. A po vydatném obědě přijde vhod i dezert: karamelový samet s čokoládovo-kávovým krémem a malinovou omáčkou. No nesbíhají se vám už sliny?

Speciální velikonoční menu v restauraci je možné okusit od čtvrtka do Velikonočního pondělí. A pokud se vám nechce šlapat do kopce, na Větruši je možné se svézt i lanovkou. Ta je nyní v provozu každý den od 9 do 20 hodin. Jezdí v intervalech po 15 minutách. Pokud se chcete svézt, neváhejte, protože hned po Velikonocích, od 3. do 13. dubna bude lanovka mimo provoz. Na tento termín je naplánovaná její údržba.

Budova zámečku s rozhlednou na Větruši byla vystavěna už v roce 1897. Ke konci 20. století však postupně chátrala a až po roce 2002 památku zachránila velká rekonstrukce, kterou nechalo provést město Ústí s investicí přibližně 130 milionů korun. Dnes už je zase pěkným zářícím cílem příjemných víkendových výletů jako za starých časů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru