Za péči o dítě v jeslích budou rodiče platit trochu víc peněz
Ilustrační foto. Zdroj: pixabay.com
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Poplatky za umístění dětí v jeslích v Ústí nad Labem mírně stoupnou. Ke změně dojde letos od září. V březnu ji schválila rada města.

Důvodem je podle města růst nákladů na provoz jeslí. Úhrady pro rodiče za umístění dítěte v jeslích a péči o něj se naposledy měnily před sedmi lety, v roce 2011.

Kolik tedy nově rodiče budou od září platit? „Pevná měsíční úhrada bude činit 1200 korun místo současné tisícovky. Snížená měsíční částka za dítě, které je přihlášeno v jeslích, ale například kvůli nemoci v daném měsíci nepřišlo do jeslí ani jeden den, stoupne z nynějších 500 na 800 korun,“ informoval Karel Rouč z Magistrátu města Ústí.

Podle něj rodiče i tak platí jen zlomek částky, která je potřebná na péči o malé dítě v jeslích. Většinu nákladů na děti v městských jeslích a celkový provoz zařízení pokrývá město. „Tyto náklady neustále rostou. Letos město v průměru přispěje na jedno dítě měsíčně 7 755 korun, v roce 2016 to bylo 6 041 korun. I proto město mírně upravuje poplatky,“ vysvětlil Karel Rouč.

Zvýšeny budou i úhrady za děti, které jsou přihlášeny jen ke krátkodobému pobytu v jeslích (denní poplatek stoupne na 220 Kč místo současných 110) a úhrada za denní stravné (od září to bude 32 Kč místo nynějších 30).

Jesle, jejichž zřizovatelem je město Ústí, sídlí na dvou místech – na Severní Terase a v Neštěmicích. Pečují o děti do tří let věku. Kapacita obou zařízení dohromady je 65 dětí. O svěřené děti a provoz jeslí se starají dvě desítky zaměstnanců.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru