Ústecká zoo si připravila na velikonoční svátky pro návštěvníky bohatý program
Ilustrační snímek. Zdroj foto: Zoo Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Krásné Březno - K velikonočním svátkům patří v ústecké zoo tradiční kvíz O vejce ptáka nandu. Během pěti dnů (29. 3. – 2. 4.) čeká na návštěvníky u Venkovského dvorku 10 otázek zaměřených na vajíčka v říši zvířat, tedy nejen ptačích.

Mluvčí ústecké zoo Věra Vrabcová uvedla, že vylosovaný výherce získává skutečné vejce jihoamerického běžce nandu pampového, další čtyři balíčky s dárky a propagačními materiály. „Všichni účastníci, kteří odevzdají v pokladně zoo soutěžní tiket, obdrží malou drobnost. Na Velikonoční pondělí (2. 4.) máme pro návštěvníky připraven velikonoční enrichment u orangutanů, medvědů, surikat a slonů, v pravidelných časech předváděcích akcí,“ dodala mluvčí.

To ovšem není vše, na co se mohou letos o Velikonocích návštěvníci zahrady těšit. „Letní sezóna v naší zoo začíná vždy s datem 1. dubna, kdy se prodlužuje otevírací doba od 9.00 do 18.00 hodin, odchod turnikety ještě o hodinu déle, upravujeme vstupné na 120 Kč pro dospělou osobu, 60 Kč pro děti a 310 Kč pro rodinu, v provozu jsou oba vstupy, spodní i horní. Prodejna Sepilok, která nabízí velké množství propagačních materiálů a širokou škálu suvenýrů, je již otevřena každý den. Oblíbený zoovláček obvykle zahajuje svůj provoz během víkendů a svátků na začátku letní sezóny, ale letos kvůli dnům velikonočního volna vyjíždí již v pátek 30. března,“ řekla vedoucí návštěvnického servisu Andrea Balejová.

„V areálu zoo je několik míst s možností občerstvení, o která se starají nájemci. Jedná se o dvě restaurace - horní Koliba a spodní Savana, která je otevřena celoročně, kiosky s občerstvením Savanka s celoročním provozem, Pueblo u pavilonu exotária, cukrárna U geparda a několik automatů se základním občerstvením,“ doplnila Věra Vrabcová.

V letní sezóně dochází také k rozšíření nabídky komentovaných krmení a předváděcích akcí se zvířaty, které jsou pro návštěvníky příležitostí pozorovat je v akci a zároveň se dozvědět něco nového. „Na putování po zoo věnované předváděcím akcím nemusí návštěvníci čekat až do 1. Dubna. Od pátku 30. března probíhá pravidelné krmení u tuleňů či orangutanů, v pavilonu šelem chovatelé připravují medový strom pro malajské medvědy či zábavné krmení u surikat. Na procházku po horní části zoo se vydávají slonice Kala a Delhi, ovšem v závislosti na počasí a jejich momentálním zdravotním stavu, odpoledne probíhá i jejich cvičení ve výběhu. Přesné dny a časy jsou uvedeny na webových stránkách zoo a na informačních panelech přímo v areálu a u výběhů,“ vysvětlila Nikola Roštejnská.

„Při těchto aktivitách musíme samozřejmě vycházet z potřeb zvířat a jejich přirozeného chování, proto jsou většinou spojeny s krmením či hledáním oblíbené potravy, což souvisí s programem tzv. enrichmentu, tedy obohacení volného času zvířat chovaných v péči člověka. Naše zoo připravuje tyto akce pro návštěvníky již od roku 1990, v průběhu let se samozřejmě mění. Pravidlem je, že jsou doplněny výkladem chovatelů či připraveným komentářem. Letos se návštěvníci mohou těšit i na několik novinek, ale ty budou připraveny až v dalších měsících, kdy bude příznivější počasí,“ uvedla závěrem Věra Vrabcová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru