V Ústí se chystá veřejný protest proti krokům vlády České republiky bez důvěry
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Město Ústí nad Labem se v pondělí 9. dubna s největší pravděpodobností připojí k městům, kde lidé nespokojeni se současnou politickou situací v zemi veřejně podpoří protest proti krokům vlády České republiky bez důvěry a trestně stíhaného premiéra v demisi, prokazatelného spolupracovníka Státní bezpečnosti (StB). Chystá se protestní akce s názvem Ústí nad Labem má právo na slušného premiéra a slušnou vládu.

Pořadatelem je Jakub Čechlovský. „Místo konání jsme ještě přesně nestanovili. Původně jsme plánovali jeden protest v Praze, ale pro enormní zájem by byla škoda ponechat pouze Prahu a rozhodli jsme se akci provést i v dalších městech. Místo konání včas oznámíme jak účastníkům, tak i příslušným orgánům,“ uvedl pro E – Ústí pořadatel. 

Do neděle 31. března večer potvrdilo na stránce protestní akce (více zde) šířící se po sociální síti Facebook zájem přes 150 lidí. „Pojďme se na chvilku zamyslet nad tím, kdo v současné době vede naši vládu a zastupuje naši zemi. Tento zástupce by měl jít občanům příkladem! Měl by jim umět naslouchat, být schopný sebereflexe a dělat kroky, které jsou především ku prospěchu nás všech – nikoli jen k jeho vlastnímu užitku. Je nepřípustné, aby byl takový zástupce trestně stíhanou osobou s pochybnou minulostí spjatou s StB. Nevěříme tomu, že v celé naší zemi, v naší vládě a v neposlední řadě ve straně, jež vyhrála volby, neexistuje nikdo lepší, způsobilejší a morálně zodpovědnější k tak náročnému úkolu, jakým je vedení České republiky. Někdo, kdo nemá problematickou minulost, není trestně stíhaný a není zapleten do střetu zájmů. Andrej Babiš takovou osobou není, nikdy nebyl a nikdy nebude. Už nechceme dál jen slepě přihlížet. Nikdo nemá mandát k tomu, aby si s naší zemí dělal, co chce. Je úkolem občanů dát svým zvoleným zástupcům najevo, aby respektovali pravidla hry – a pokud toho nejsou schopni, musí odstoupit. Tak to v demokratické společnosti funguje. Chceme slušnou politickou reprezentaci, která se bude starat o prosperitu naší země a jejích obyvatel. Chceme žít ve zdravém demokratickém prostředí,“ vyzívají Ústečany pořadatelé.

Čtenáři, posílejte nám náměty na zprávy z Ústecka. My vámi zaslaný podnět prověříme a o výsledku vás budeme informovat. Můžete nám zaslat zprávu prostřednictvím naší facebookové stránky nebo využít našeho redakčního e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

 

 

 

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru