Prodavači soutěžili, Anna z Ústí vyhrála mezi třeťáky
Studenti při soutěži. Probíhá zkouška dovedností při práci s pokladnou. Foto Krajský úřad Ústí
Ústí nad Labem

Ústí – Z osmnácti středních odborných škol z celé ČR přijeli do Ústí žáci, aby ukázali své dovednosti v soutěži Prodavač roku. A v kategorii třetích ročníků dokázala zvítězit Anna Berestková z Ústí nad Labem, což je velký úspěch i pro domácí hostitelskou školu - Střední školu obchodu, řemesel a služeb a ZŠ v Ústí nad Labem.

Letos šlo už o 13. ročník této soutěže. Nejlepší budoucí prodavači přijeli například z Prahy, Brna, Chrudimi, Opavy a dalších měst. Z Ústeckého kraje soutěžili ještě také žáci škol z Děčína a Teplic.

Mezi soutěžními disciplínami bylo například balení zboží, odhad váhy, příprava dárkového koše, poznávání vzorků, ale i všeobecný test nebo znalost cizího jazyka.

V soutěži prvních ročníků vyhrál Roman Žurek z Chrudimi, mezi druhými ročníky to byl Dominik Číž z Opavy a v kategorii třetích ročníků zvítězila Anna Berestková z Ústí. „Z úspěchu naší žákyně máme velkou radost,“ uvedl Pavel Caitaml, ředitel Střední školy obchodu, řemesel a služeb a ZŠ v Ústí nad Labem. Ústeckou školu nyní navštěvuje kolem 500 žáků.

Soutěž proběhla pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje. „Odborná soutěž v našem regionu má velký význam a mohou z ní vzejít kvalitní prodavači, kteří jsou v  ČR stále nedostatkovým zbožím,“ pochválil účastníky i pořadatele Petr Šmíd, náměstek hejtmana Ústeckého kraje.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru