Hřiště, ohniště, pláž, terasa. Město nechá oživit Střekovské nábřeží
Takhle by mohla vypadat jedna z nových dlouhých laviček na Střekovském nábřeží. Foto Městský obvod UL - Střekov
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Střekovské nábřeží, oblíbené vycházkové a odpočinkové místo v Ústí nad Labem s asfaltovou stezkou pro cyklisty a bruslaře ve svém středu, má být v letošním roce ještě více vylepšeno a oživeno. Přibude na něm například sportovní hřiště, ohniště či pláž. Město na počátku dubna schválilo investici do této lokality ve výši 700 tisíc korun.

O oživení nábřeží podle zpracované odborné studie požádal městský obvod Střekov, rada města Ústí návrhu vyhověla a schválila příslušné rozpočtové opatření.

„Na realizaci záměru oživení Střekovského nábřeží je určeno 500 tisíc Kč. Vybudováno tam bude sportovní hřiště, ohniště, pláž, terasa nebo posezení pod skálou,“ informovala Romana Macová, mluvčí Magistrátu města Ústí nad Labem. Dalších 200 tisíc korun bude určeno na výměnu a vylepšení mobiliáře kolem cyklostezky. „Přibudou tam nebo budou opraveny lavičky, odpadkové koše či stojany na kola,“ vysvětlila Romana Macová.

Za pár týdnů je i oblíbené Otevírání řeky

Oživení Střekovského nábřeží se chystá už několik měsíců. Loni v listopadu se tématem zabývalo i setkání v ústeckém Činoherním klubu. Ve veřejné debatě mohli všichni zájemci sdělit městu své připomínky a náměty, co by na nábřeží chtěli mít. Druhá podobná debata proběhla i letos v únoru.

Odbornou studii pro oživení Střekovského nábřeží vypracovala architektonická kancelář MAK architekti. Na nábřeží také zanedlouho proběhne další místní oblíbená akce: Otevírání řeky se zábavným programem pro veřejnost. Letošním termínem je 8. květen od 14 do 18 hodin.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru