V sobotu bylo krásně a do ZOO na oslavu přišly téměř čtyři tisíce lidí
Divadlo V pytli Petra Stolaře při zahájení v areálu ZOO pobavilo hlavně děti. Foto Věra Vrabcová
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Necelé čtyři tisíce návštěvníků dorazily do ZOO v Ústí nad Labem během uplynulé soboty, kdy ZOO připravila celodenní program k zahájení nové sezony a také připomínala výročí 110 let od založení tzv. Lumpenparku, což byla ptačí rezervace, předcházející dnešní zoologické zahradě.

„Byla to rekordní návštěvnost a za zájem lidí jsme rádi. Udělalo se krásné počasí a pěkný jarní slunečný den v kombinaci se zajímavým programem přímo vybízely k návštěvě. Nakonec jen za sobotu jsme tu uvítali 3 700 návštěvníků, což je skvělé číslo,“ uvedla na dotaz naší redakce Věra Vrabcová, mluvčí ZOO Ústí nad Labem.

V ZOO nyní začala letní sezona, areál teď bude otevřen celých šest měsíců každý den u vstupu až do 18 hodin a v prostoru ZOO mohou návštěvníci pobývat až do 19 hodin. „V teplejším období roku se rodí také řada mláďat, která určitě potěší všechny návštěvníky, zejména pak děti,“ dodala Věra Vrabcová.

Návštěvnost v ZOO v Ústí poslední roky stoupá. Například v roce 2016 zavítalo do areálu 161 700 návštěvníků. Roční návštěvnost se sleduje pravidelně od roku 1955 a za tu dobu jen šestkrát překročila hranici 160 tisíc, takže to byl velký úspěch.

Nejbližší další větší akcí v ZOO s doplňkovým programem pro veřejnost bude oslava mezinárodního Dne Země v neděli 22. dubna. Ten den bude v zahradě otevřena i nová ekostezka. Jinak je ale samozřejmě možné zajít do ZOO i každý jiný den, zvířata a spousta dalších atrakcí a zajímavostí jsou připraveny pro návštěvníky pořád.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru