Výstava Makro a Hory II je k vidění v atriu ústecké Masarykovy nemocnice
Výstava Marko a Hory II je k vidění v atriu ústecké Masarykovy nemocnice. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Zpestřit si návštěvu ústecké Masarykovy nemocnice pohledem na čtyřicet velkoformátových fotografických obrazů zachycujících mikrosvět a vysokohorské záběry mohou v těchto dnech pacienti a jejich blízcí. V prostorách atria je k vidění do 29. dubna výstava sourozenců MUDr. Iva a Ing. Milana Blšťákových pod názvem Makro a Hory II.

Vernisáž výstavy zahájil Ing. Petr Fiala, generální ředitel společnosti Krajská zdravotní, a. s., pod kterou ústecká Masarykova nemocnice spadá. „Mezi lékaři máme v naší společnosti řadu těch s uměleckým nadáním. Většinou se jedná o hudebníky. Fotografováním vysokohorských záběrů při svých cestách je MUDr. Ivo Blšťák, primář ústecké gynekologicko-porodnické kliniky, výjimečný. Ing. Milan Blšťák se zase věnuje fotografování mikrosvěta. Vystavené fotografie tak spojuje nejen sourozenectví obou autorů, ale rovněž jejich pouto k přírodě a jejímu fotografickému bohatství,“ uvedl Ing. Petr Fiala.

MUDr. Ivo Blšťák, primář Gynekologicko-porodnické kliniky Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., doplnil, že první výstava se uskutečnila v atriu před sedmi lety. „Mé fotografické obrazy vás provedou záběry z horských treků od Krkonoš po Himálaje. Snímky bratra Ing. Milana zase vám přiblíží úžasný mikrosvět kapek rosy, ledových krystalů a barev, které jsou bez velkého zvětšení normálnímu člověku utajené. Celá výstava diváka prostě zavede do nových světů. Její součástí je tradičně i anketa s názory návštěvníků, ze které na konci výstavy vylosujeme pět výherců. Ten nejšťastnější vyhraje jeden z fotografických obrazů podle svého výběru,“ řekl MUDr. Ivo Blšťák.

1204 vystava mnul2

ZAHÁJENÍ VÝSTAVY. FOTO: PETR SOCHŮREK

1204 vystava mnul3

FOTOGRAFICKÉ SNÍMKY JSOU K VIDĚNÍ VE SPODNÍ ČÁSTI ATRIA ÚSTECKÉ MASARYKOVY NEMOCNICE. FOTO: PETR SOCHŮREK

1204 vystava mnul4

VYSTAVENÉ OBRAZY MOHOU NÁVŠTĚVNÍCI OHODNOTIT V ANKETĚ. FOTO: PETR SOCHŮREK


Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru