Na území kraje půjdou do oprav silnic letos dvě miliardy
Ilustrační foto Oldřich Hájek
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – Dvě miliardy korun budou letos investovány do oprav silnic na území Ústeckého kraje. Komunikace se budou opravovat přibližně na 120 místech. Krajský úřad Ústeckého kraje a Ředitelství silnic a dálnic se při opravách snaží postupovat společně.

Z krajského rozpočtu půjde letos do rekonstrukcí silnic 392 milionů korun, Státní fond dopravní infrastruktury plánuje do našeho kraje poslat dalších 286 milionů korun, ostatní finance pak má v rozpočtu od kraje Správa a údržba silnic. Zastupitelé kraje v závěru dubna budou rozdělovat přebytek hospodaření z loňska a uvažuje se o tom, že by z něj na opravy silnic mohli přidělit ještě dalších 100 milionů korun.

„Letošní investice jsme představili společně s Ředitelstvím silnic a dálnic. Ústecký kraj vložil do oprav silnic velkou částku, předchozí roky byly investice nižší. Věřím, že řidiči to ocení a budou shovívaví právě při některých omezeních v průběhu oprav,“ uvedl Jaroslav Komínek, náměstek hejtmana Ústeckého kraje.

Kruhák v Přestanově, průtah Bílinou...

A omezení nebude málo, neboť opravy probíhají či teprve začnou na více než stovce míst. Kraj bude například pokračovat v rekonstrukcích mostků a propustí, s nimiž po důkladné analýze začal již před dvěma lety. Ředitelství silnic a dálnic chystá letos v celém kraji šest desítek oprav asfaltových povrchů a mostů. „V letošním roce máme připraveny nejen rekonstrukce, ale také zcela novou výstavbu,“ uvedl ředitel ŘSD Chomutov Martin Vidimský.

Jaké opravy v nejbližším okolí Ústecka po dokončení potěší řidiče? Například by měla být letos hotova okružní křižovatka v Přestanově. Řada oprav čeká také několik úseků silnice I/13, jednu z nejdůležitějších komunikací v kraji. Konkrétně mezi Přestanovem a Chlumcem nebo v Srbicích.  Další práce jsou pak na I/13 plánované také na průtahu Bílinou, začnou zřejmě v srpnu. Ze vzdálenějších míst od Ústí by se měli řidiči letos na konci léta dočkat nového úseku dálnice D7 Praha – Louny - Chomutov v oblasti kolem Postoloprt. Opravovat se bude také důležitá silnice Žatec – Rakovník, která je už řadu let dost rozbitá.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru