Střekov – Zhruba šest desítek povlečení do postelí malých pacientů hospitalizovaných na ústecké dětské klinice se povedlo shromáždit Střekovským matkám v rámci prvního letošního blešího trhu v parku Tomáše Garrigue Masaryka. Šlo o dobrovolnou akci.

S myšlenkou podpořit zdravotnické zařízení pečující o malé pacienty přišla Helena Luzumová. „Všem děkuji. Nashromážděné povlečení odvezu vrchní sestře Marii Lulkové,“ uvedla členka spolku Střekovské matky.

Dětská klinika Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., je jediným pracovištěm dětského lékařství v Ústeckém kraji se statutem kliniky. Zdravotnické pracoviště má regionální a v řadě subspecializací i nadregionální působnost. Poskytuje resuscitační, intenzívní a standardní diagnostickou a léčebnou péči pro novorozence, děti a dorost. Akutní stavy celého spektra problematiky dětského lékařství, provázené hrozícím nebo již rozvinutým selháním životních funkcí, jsou řešeny na jednotce  intenzívní a resuscitační péče, ostatní pak v rámci standardního lůžkového fondu. Na ústecké dětské klinice fungují i některá další specializovaná centra - dětské diabetologické centrum, centrum pro léčbu růstovým hormonem a dětské hematologické centrum, zabývající se především léčbou dětských pacientů s leukemií a dalšími závažnými onemocněními krevního systému.

Spolek Střekovské matky pořádá po celý rok společenské akce. Tvoří ho pět žen, které jsou samozřejmě maminkami. Jejich cílem je oživit Střekov a stmelit místní obyvatele.

0605 blesak2

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru