Většina nájemníků z končících ubytoven má již zajištěné nové bydlení
Demonstrace proti vyhánění chudých a Romů z města na Kostelním náměstí. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Většina nájemníků z končících ubytoven v ulici Klíšská a Purkyňova má již zajištěné nové bydlení. O současné situaci vedení statutárního města Ústí nad Labem.

Z 224 ubytovaných, kterým končí nájemní smlouva se soukromým provozovatelem na ubytovně Klíšská a na Modré, se podařilo vyřešit bydlení pro 168 lidí. „Koordinovanou činností všech pracovníků sociálních odborů magistrátu a jednotlivých městských obvodů se podařilo zprostředkovat bydlení pro 91 lidí a rozjednáno je dalších 77 klientů. K řešení tak zbývá posledních 56 obyvatel,“ uvádí ústecký magistrát na svých webových stránkách.

„Vidím za tím obrovský kus práce sociálních pracovníků a za jejich odvedenou a nelehkou práci moc děkujeme. Minulý týden zbývalo 131 lidí a dnes 56. Skvělá práce. Zbývá ještě týden, a jak máme informace, nabídky bydlení stále jsou. Nikdo na ulici zůstat nemusí, pokud si sám takovou možnost nezvolí,“ řekl 1. náměstek primátorky Jiří Madar.

„Dle informací sociálních pracovníků 16 osob nekontaktovalo nikoho z úřadu ani obvodů a neprojevují žádný zájem o pomoc. Pro zbylých 40 lidí, s nimiž sociální pracovníci komunikují, nabídky na bydlení existují. Je třeba, aby ubytovaní naslouchali našim pracovníkům, nenechali se ovlivňovat aktivisty a přijali nabídky k bydlení. Nedopusťme, aby obyvatelé byli rukojmí těch, kteří šíří nepravdu a poplašné zprávy a svými mediálními projevy se pouze zviditelňují,“ vyzývá primátorka města Věra Nechybová.

Ačkoliv jsou ubytovny stále bez výrazné změny, odliv jejich obyvatel je podle sociálních pracovnic očekáván, mnozí mají nové smlouvy skutečně od 1. července. Podle zjištění redakce E – Ústí.cz nájemníci z končících ubytoven našli bydlení například v Předlicích, na ubytovnách, které v Ústí nekončí nebo mimo krajské město.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru