KONE? To jsou výtahy a skvělé místo pro práci
Pavlína Moudrá.
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Firma KONE je světovou špičkou ve výrobě výtahů, eskalátorů a automatických dveří. Letos byla opět zařazena mezi 100 nejinovativnějších firem na světě. Globální, ale stále rodinná firma s více než 55.000 zaměstnanci v 60 zemích, má jeden ze závodů také v Ústí nad Labem. Personální ředitelkou závodu je Pavlína Moudrá.

KONE podle názvu asi není česká firma. Odkud se k nám dostala?

Vše začalo před více než 100 lety ve Finsku, kdy rodina Herlinů založila v roce 1910 v centru Helsinek malou strojírenskou opravárenskou dílnu. Říkalo se jí „KONE“, finsky „stroj“. O století později je KONE stále v rukou rodiny Herlinů a stále má stejnou vizi - pomáhat miliónům lidí pohybovat se mezi budovami a uvnitř nich bezpečně, spolehlivě a pohodlně, tedy bez čekání.

Co KONE vyrábí?

Nejdůležitějším oborem byly a jsou výtahy a eskalátory. V tom je KONE světovým lídrem. V Ústí nad Labem pak vyrábíme od roku 2004 hlavně výtahové dveře a kabiny pro významné budovy a mrakodrapy po celém světě.

Jak se vlastně v Ústí výtahy vyrábějí?

Neděláme rozdíly v tom, jestli jde o výtah do futuristických budov šejků, zaoceánských lodí nebo „obyčejný“ výtah do českého města. Kromě kvality a včasné montáže výtahů je pro nás klíčová bezpečnost práce. Výroba tedy není jednotvárná a úmorná, ale naopak různorodá. Každý, kdo u nás začíná, dostane k dispozici trenéra, který mu se vším poradí. Nemůže se stát, že by byl nováček na práci sám. I po zaučení jsou mu kolegové k dispozici a rádi pomohou. Myslím, že tady máme skvělý tým.

Téměř všechny firmy nabízejí benefity. Jak pečujete o zaměstnance vy?

Benefitů máme pro naše kolegy opravdu hodně. Od příspěvků na penzijní připojištění přes očkování proti chřipce až po ovoce do práce. Připravujeme i nové, jako třeba kávu. Nejdůležitějším z benefitů je ale ten, který nás nestojí žádné peníze. Je to atmosféra spolupráce a úcty, firemní kultura, která stále ještě čerpá z „rodinného prostředí“ firmy. Trvale otevřené dveře kanceláře našeho ředitele jsou toho důkazem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru