CPI zvažuje co dál s ubytovnou Modrá. Nájemníci najdou azyl v tělocvičně maximálně měsíc
Prázdná ubytovna Modrá. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Střekov, Předlice – Opuštěný objekt a část nájemníků v tělocvičně. Takový je stav poté co ukončila poslední červnový den svůj provoz jedna z nejvíce „skloňovaných“ ubytoven posledních dní v Ústí přezdívaná Modrá. Důvodem všeho bylo, že provozovatelka již nehodlala ubytovnu nadále provozovat a všem nájemníkům neprodloužila smlouvu.

 Zhruba čtyřiadvaceti z nich se včas nepodařilo sehnat náhradní bydlení, tak těmto nájemníkům město Ústí nad Labem poskytlo dočasné zázemí v tělocvičně základní školy v Předlicích. Jak uvedl tiskový referent ústeckého magistrátu Karel Rouč, jde pouze o dočasné řešení, které má město v plánu poskytovat maximálně měsíc. „Jedna rodina odchází už dnes. S ostatními přislíbila pracovat organizace Člověk v tísni. Za ubytování město nic nájemníkům neúčtuje,“ uvedl v pondělí 2. července pro on-line deník E – Ústí.cz Karel Rouč.

Jiné starosti má v těchto dnech společnost CPI Byty, která objekt ubytovny Modrá vlastní a zvažuje co s ním dále. „Nejprve si musíme objekt zpátky převzít a zkontrolovat v jakém je stavu. Je několik variant, jak bychom s ním chtěli dále nakládat. Bude hodně záležet na posudcích,“ uvedla mluvčí CPI Byty Michaela Winklerová.

Střekovský radní Jiří Železný (Za lepší Střekov) již v minulosti uvedl, že nejlepší variantou pro obvod bude, když se povede ubytovnu od společnosti odkoupit. „Aktuálně již bylo znalci zadáno zpracování znaleckého posudku, který bude sloužit jako podklad pro jednání o kupní ceně. Jakmile bude známa hranice ceny vycházející ze znaleckého posudku, tedy maximální možná cena, vstoupíme do jednání o kupní ceně. Následně budeme hledat financování a politickou podporu. Znalecký posudek by měl být nejpozději do konce července,“ doplnil Jiří Železný.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru