Komunita Na ulici nepůjdeme shání dobrovolníky. Peníze od Úřadu práce na kauce na byty jsou již schválené
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Třiadvacet nájemníků z uzavřené ubytovny přezdívané Modrá na Střekově stále zůstává v tělocvičně předlické základní školy. O situaci informuje komunita Na ulici nepůjdeme.

„První dvojice konečně opustila tělocvičnu, kam bylo do nedůstojných podmínek přesunuto pětadvacet obyvatel z Modré,“ informovala ve středu 4. července odpoledne komunita.

O den později požádala o pomoc: „V současnosti aktuálně sháníme dobrovolníky, kteří s lidmi mohou uspořádat nejrůznější aktivity, program pro děti i dospělé. Výlet pro děti, přednášku, či divadlo pro dospělé. Na místě nepanuje úplně dobrá atmosféra. Před tělocvičnou se od středy nesmí kouřit, je zákaz grilování, první dny se na malém grilu připravovala teplá večeře, děti nemohou na hřiště. Lidé mají do neděle zajištěnou stravu - máme suroviny a jednou denně je možnost uvařit společné jídlo v blízké budově Člověka v tísni. Do pondělí, kdy lidé budou moc pokračovat v lítání po úřadech, realitkách a bytech je daleko. Potřebujeme na místě dobrovolníky ode dneška, do neděle. Ústí volá.“

Mluvčí Úřadu práce České republiky Kateřina Beránková uvedla, že peníze k získání nového bydlení jsou již chválené. „Přijali jsme dvaadvacet žádostí o přiznání jistin (kaucí) ze strany bývalých obyvatel ubytovny na Střekově. Po pečlivém posouzení každého konkrétního případu poskytl Úřad práce České republiky žadatelům celkem 218 515 Kč,“ doplnila mluvčí.

„Klienti úřadu práce mohou požádat ÚP ČR o poskytnutí dávky na úhradu jednorázového nezbytného výdaje - tedy o dávku v rámci systému mimořádné okamžité pomoci. A to v případě, že si najdou byt a jistina bude ze strany majitele bytu prokazatelně vyžadována. ÚP ČR každou takovou žádost posuzuje dle zákona a s ohledem na konkrétní situaci žadatele. Jedná se o dávku nenárokovou,“ dodala k finanční pomoci Kateřina Beránková.

{article title="Z NÁMĚTŮ ČTENÁŘŮ: Na pořádek v předlické tělocvičně dohlíží strážníci. K rychlému vyřešení celé situace mají přispět finance od Úřadu práce"}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru