Sportovci pomáhají svým pohybem na nové vybavení ústeckého Klokánku
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Krásné Březno – Sportovci svou aktivitou v těchto dnech sbírají body pomocí aplikace Pomáhej pohybem ve prospěch ústeckého Klokánku, který pomáhá opuštěným, týraným a zanedbávaným dětem. Vysportované body poté Nadace ČEZ promění na finanční prostředky na nákup nového nábytku.

Podpořit ústecký Klokánek mohou všichni například během, jízdou na kole, bruslením na inlajnech, ale také chůzí, tancováním, posilováním a dalšími rekreačními sporty.

Klokánek v Ústí nad Labem nabízí okamžitou pomoc dětem, které se z jakéhokoliv důvodu ocitli mimo péči své rodiny. Děti bydlí v bytech po čtyřech, se svou „klokánčí“ tetou, která se o ně stará celý týden, kdy po týdnu se tety střídají. Kapacita ústeckého Klokánku je 28 míst v 7 bytech a zpravidla je trvale využita.

Účelem projektu je získat 150 tisíc Kč na obnovu stávajícího nábytku, který Klokánek v Úsí z velké části dostal již použitý. V současné době je nutné pořídit nové skříně, dětské postele včetně matrací, psací stoly, rozkládací sedačky, které používají tety na přespání a jídelní sety. Činnost Klokánku je financována z šedesáti procent z veřejných zdrojů, zbylou část nákladů získává prostřednictvím darů od svých podporovatelů. Na vybavení finanční prostředky nezbývají a realizací tohoto projektu sportovci společně pomáhají k zpříjemnění pobytu dětí. Zařízení zřizuje Fond ohrožených dětí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru