V kryté hale Plaveckého areálu Klíše probíhají poslední práce v rámci pravidelné odstávky
Komfortnější vstup do plaveckého bazénu umožní nově schody. Na snímku mistr Zdeněk Helvich. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Klíše – Napouštění bazénů. Řemeslníci dokončují poslední práce, které nelze za běžného provozu provádět. Takto to vypadá v současné době uvnitř kryté plavecké haly na Klíši, která se otevře 1. srpna veřejnosti po měsíční odstávce. Areál spravují Městské služby Ústí nad Labem.

Novinkou, která zvýší komfort při vstupu do plaveckého padesátimetrového bazénu, jsou schody přímo u vstupu ze šaten. „Kvůli nainstalování schodů jsme demontovali startovací blok, aby některého z návštěvníků nenapadlo je přeskakovat a nedošlo k úrazu nebo střetu s jiným návštěvníkem. V případě akcí a klání dojde k odstranění schodů a opětovnému namontování startovacího bloku, tak aby byly splněny veškeré parametry závodního bazénu,“ uvedl mistr Zdeněk Helvich.

Další novinkou je vybudování odtokových kanálků na chodbách sprch. „Jde o místa, ve kterých se až za provozu ukázalo, že se v nich drží voda. Vybudování kanálků komplikovalo, že těmito místy vede podlahové topení, takže se práce musely provádět s velkou opatrností, aby nedošlo k jeho poškození,“ doplnil Zdeněk Helvich.

Vlastimil Mařík zástupce vedoucí Městských služeb Ústí nad Labem dodal, že došlo i na další řemeslnické práce, které se provádějí každoročně při pravidelné odstávce. „Vymalovali jsme vestibul a další prostory, nechali opravit popraskané dlaždice. Údržbou prošlo také technické zázemí haly, které je jinak po celých jedenáct měsíců v nepřetržitém provozu. Za zmínku stojí například výměna ložisek u čerpadel dopravující vodu do filtrů a následně do bazénů,“ zmínil Vlastimil Mařík.

Návštěvníci Plaveckého areálu Klíše mohou po celý srpen využít zvýhodněného vstupného. Dospělí za hodinové vstupné sedmdesát pět korun může v plavecké hale strávit celých 120 minut a v případě, že zůstanete tři hodiny, bude mu účtován pouze dvouhodinový pobyt v hodnotě sto korun. Ceny pro saunu a fitness centrum zůstávají stejné. Plavecký areál Klíše má otevřeno v pondělí od 13.00 hodin do 21.00 hodin, od úterý do neděle od 10.00 hodin do 21.00 hodin. Zůstává i ranní plavání od 6.00 hodin do 8.00 hodin.

2707 plav hala2

NOVĚ ODTOKOVÉ KANÁLKY ZAJISTÍ LEPŠÍ ODVEDENÍ VODY Z PROSTOR SPRCH. FOTO: PETR SOCHŮREK

2707 plav hala3

POTŘEBNOU ÚDRŽBOU PROŠLO ROVNĚŽ TECHNICKÉ ZÁZEMÍ PLAVECKÉ HALY. FOTO: PETR SOCHŮREK

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru