VIDEO: Pozor! Rozdávají parfémy, pak chtějí neodbytně peníze. Mohou objíždět města v kraji
Páni, tady máte voňavku za dva a půl čisíce. Nechali byste se nachytat? Foto: čtenářka
Ústí nad Labem

Ústecký kraj, Most – Jdete si po ulici, když v tom vás obestoupí několik lidí a začnou vám vnucovat parfémy. Zdarma, takové, jako „znáte z reklamy za dva a půl tisíce“. Čím víc se snažíte odolávat, tím víc jsou neodbytní. Nejspíš vás chtějí okrást. A objevit se mohou kdekoliv v kraji.

Ne, podobné praktiky opravdu zdaleka nevymizely. A zákaz pouličního prodeje s tím nic nezmůže. Setkala se s nimi jedna Mostečanka včera v centru Mostu na třídě Budovatelů u takzvaných Tří sýrů. „Obestoupilo mě najednou asi osm lidí. Nejdřív mi dávali parfémy, pak mi chtěli ukrást tašku,“ svěřuje se s nemilou zkušeností. Nevymýšlí si. Celý incident se jí totiž povedlo nahrát na mobilní telefon a záznam poskytla naší redakci. Kvůli zákonu na ochranu osobních údajů jsme museli zúčastněné digitálně rozostřit.

Ženě se nepovedlo hned skupince uniknout. Proto si musela vyslechnout celou „pohádku“. Nejdříve jí je nabízen parfém zdarma, jen tak. Rozdali jich prý už spoustu. Pak začnou přitvrzovat. „Dáte nám jenom na autobus.“ „Přispějete nám na vlak.“ Ani se nedokáží shodnout na jedné verzi. A snaží se vám dostat do peněženky. „Máte tam 150 korun!“ už skoro křičí na zaskočenou Mostečanku. Té se nakonec povede uniknout.

I kdybyste si voňavku koupili, půjde nejspíše možná i o zdravotně závadný padělek, nebo kradené zboží.

Co v takových případech dělat? Nesnažte se reagovat na navázání komunikace, okamžitě odcházejte, volejte městskou policii nebo Policii ČR. "Strážníky jsem také zavolala. Za hodinu byla a stejná skupina lidí na místě znovu," dodala Mostečanka.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=ojtKeFX4fDE

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru