Ústí zažilo druhou nejteplejší letní noc současného století, uvedl Meteopress
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Kočkov – Ústečané nebo Jakarťané? Tak nazval tiskový výstup Kamil Sojka z Meteopressu, ve kterém informuje o tropické noci v Ústí nad Labem ze středy na čtvrtek.

„Ústí nad Labem-Kočkov. Byť je tato stanice situována nad samotným Ústím nad Labem v nadmořské výšce téměř 400 metrů nad mořem dnes v noci byla svědkem nejvyššího minima – ve smyslu synoptické sítě. Rtuť teploměru zde totiž neklesla pod 22,5 °C, zásluhou čehož metropole Ústeckého kraje přehřála například indonéskou Jakartu, která slevila až na 22,3 °C. Krátce po půlnoci mělo Ústí nad Labem před Jakartou ještě větší náskok, namátkově v 1 hodinu ústecká stanice naměřila 25,6 °C, kdežto jakartská jen 23,4 °C. Můžeme zmínit i čtvrtou hodinu - v Ústí nad Labem 24,5 °C, v Jakartě 22,6 °C,“ uvádí v prohlášení Kamil Sojka a dodává: „Nejextrémnější nejnižší noční/ranní teplota v ústeckých dějinách? Ani ne, taková noc ze 7. na 8. srpen 2015 nešla pod 23,2 °C. Pravdou ale je, že dnešní noc, přinejmenším v rámci srpnů 2001 až 2018, byla v Ústí nad Labem tou druhou nejteplejší.“

0208 graf meteopress

Zdroj: Meteopress

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru