Ústí nad Labem připravuje vyhlášku o zákazu prostituce
Ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Návrh obecně závazné vyhlášky k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku při nabízení, poskytování a využívání sexuálních služeb na veřejných prostranstvích bude předložen ke schválení zastupitelstvu města. Návrh nové vyhlášky odsouhlasila rada města.

Podle této vyhlášky by mělo být nabízení, poskytování a využívání sexuálních služeb na veřejném prostranství v Ústí nad Labem zakázáno a porušení vyhlášky bude posuzováno podle zvláštních předpisů.

V současné době se v Ústí nad Labem vyskytuje prostituce zejména v městské části Předlice (průmyslová zóna, ul. Hrbovická, ul. Za Válcovnou, ul. Jateční, z části v ul. Tovární) a v městské části Krásné Březno a Mojžíř (ul. Vodařská, z části v ul. Pekařská a ul. Přístavní).

Městská policie provádí pravidelné kontroly v určených lokalitách se zaměřením na nabízení sexuálních služeb, zároveň úzce spolupracuje se sociálními orgány a Policií ČR. Dosud tuto problematiku řešilo ustanovení článku 3 odst. 1 písm. c) Obecně závazné vyhlášky statutárního města Ústí nad Labem č. 1/2004, k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku.

Nová obecně závazná vyhláška umožní strážníkům brát k zodpovědnosti i osoby, které sexuálních služeb využívají.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru