Městské sady se promění v dobročinný bleší trh
Městské sady v Ústí pravidelně hostí akce pro celou rodinu. Ilustrační snímek: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - U nově otevřeného maličkého bistra v Městských sadech se budou v neděli prodávat oblečky, šperky i cetky. Osvěžovna hostí první bleší trh a výtěžek půjde kompletně na dobročinné účely jedné z neziskových organizací v regionu. S nápadem přišla skupina kamarádek, které trápil stejný problém.

„Všechny máme doma přehršle věcí, které nepotřebujeme. Říkaly jsme si, proč neprobrat skříně, trochu doma odlehčit poličkám a zároveň udělat něco pro dobrou věc?” říká Karolína Al-Eraidiová, která pro nápad ulovila právě nedávno otevřené občerstvení v parku.

Bistro vyrobené z lodního kontejneru se stalo krátce po otevření kulturní centrálou místních. U Osvěžovny se tančí salsa, hrají kapely a ochutnávají exotické speciality. Lidé z Ústí se tak postupně učí v parku trávit víc času stejně jako tomu je v jiných velkých městech. Právě toho se snaží mladí nadšenci využít a získat místní pro dobročinnost. Bleší trh začíná v 10 hodin dopoledne a potrvá až do pozdních odpoledních hodin a prolne se s tradičním Malým Hamburkem, kde se představí od 14:00 opět několik kapel. Výtěžek z akce poputuje na Mobilní hospic při ústecké Masarykově nemocnici. Pokud bude mít akce úspěch, plánují ji organizátorky na podzim zopakovat.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru