OBRAZEM: Na Klíši plavaly mořské panny
Na Klíši plavaly mořské panny. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Klíše – Vyzkoušet si, jaké je to plavat jako mořská panna nebo delfín, přišly v sobotu 25. srpna do Plaveckého areálu Klíše zhruba dvě desítky především malých návštěvníků. Děčínský Drives Direkt v krytém plaveckém bazénu uspořádal ukázkovou akci k dovednostnímu kroužku „mořských panen“, který bude od 17. září pravidelně probíhat v ústeckých Městských lázních.

Ukázky vedl zkušený lektor Jan Charvát. „Cílem je děti naučit základy plavání a ukázat jim jak se plave s monoploutví. V kroužku se budou nejen učit plavat, ale navíc se naučí i delfínovému vlnění. Jde o zdraví prospěšný pohyb, kdy naše lekce jsou doporučovány i lidem v rámci rehabilitací, jelikož celý pohyb vychází z pánve a protáhne celou páteř,“ uvedl lektor.

Plavání s monoploutví právě účinně dokáže posílit střed těla. „Plavci mají svázané nohy k sobě, takže musí s nimi pohybovat najednou, není možné, když začnou například zaostávat, že si pomohou jinou částí těla. Ruce nepoužíváme vůbec, jen se vlníme v pánvi, kdy nohy za námi vlají. Je to sice o něco náročnější než běžné plavání, ale jde o přirozený pohyb, který se pak dá účinně využít právě při klasickém plavání,“ dodal Jan Charvát.

FOTOGALERIE:

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru