Blešák vydělal pro mobilní hospic ústecké Masarykovy nemocnice přes dvanáct tisíc korun
Charitativní bleší trh v Městských sadech. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Dvanáct tisíc dvě stě padesát pět korun činí výtěžek z benefičního blešího trhu, který se v neděli 26. srpna konal v ústeckých Městských sadech. Získané finanční prostředky poputují do Mobilního hospice Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem, spadající pod Krajskou zdravotní.

Podpořit akci a nakoupit si na bleší trh přišla Lucie Libešová z Ústí. „Nakoupila jsem několik věcí pro děti i pro sebe. Několik let jsem pracovala jako zdravotní sestra. Dnes vyučuji na Fakultě zdravotnických studií na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Vím, jak je pomoc a podpora důležitá. K dobročinnosti vedu i své děti,“ uvedla Ústečanka.

Tým ústeckého Mobilního hospice poskytuje péči nevyléčitelně nemocným, kteří již nejsou schopni navštěvovat lékaře a přejí si zůstat v domácím prostředí. V největší míře jde o pacienty s onkologickým onemocněním, ale  i nemocné v konečném stadiu kardiálních, respiračních či neurologických onemocnění. Zdravotníci pečují i o terminálně nemocné dětské pacienty.

Fotogalerie:

{article Městské sady se promění v dobročinný bleší trh}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru