Nepořádné kuřáky pomohly usvědčit kamery
Ilustrační foto. Zdroj: Magistrát města Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – V boji proti nepořádným kuřákům v centu Ústí pomáhá strážníkům městský kamerový systém. Během páteční akce kamery odhalily deset hříšníků.

„Není problém přistihnout kuřáka, který právě odhodil nedopalek, problémem je mu to dokázat. Řada z nich tvrdí, že oni to nebyli. A slovo strážníka nestačí. Proto používáme záznamy z městských kamer, ty jsou jako důkaz nezvratné. Cílem však není rozdat pokuty co nejvíce lidem, ale působit preventivně. Taková věc se rychle rozkřikne, lidé pak více dbají na pořádek a netýká se to jen kuřáků,“ uvedl Jan Novotný, zástupce ředitele městské policie.

Ústečtí strážníci tuto metodu používají jako jediní v České republice. Znamená to úzkou součinnost mezi hlídkou na ulici a operátorem kamerového systému. „Nebylo to poprvé, co jsme tuto akci spustili a není to ani naposled. Je to osvědčený postup a má příznivý ohlas. Pořádek ve městě chápeme jako prioritu,“ potvrdila primátorka Věra Nechybová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru