Celníci odhalili pět nelegálních heren! Kontroly hazardu na severu Čech nepolevují
Foto: Celní úřad pro Ústecký kraj
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Další pět nelegálních heren odhalili ústečtí celníci v uplynulých srpnových dnech. Zadrželi v nich 27 výherních zařízení v hodnotě bezmála 2,5 milionů korun.

V rámci kontrol hazardu si ústečtí celníci vybrali ke kontrole dvě provozovny v Kadani a po jedné v Děčíně, Chomutově a Teplicích. Šli najisto. Provozovatelé si totiž neopatřili příslušná povolení od ministerstva financí.

"Z děčínského bistra kontroloři odvezli pět kvízomatů, z baru v Chomutově o jeden méně a z teplického baru dva kvízomaty. V Kadani nejprve zadrželi v baru sedm přístrojů a následně v nonstopu dalších devět. Ve skladu tak skončilo celkem 15 kvízomatů typu JEWEL a 12 kvízomatů typu POPCORN. K tomu ještě ostatní věci související s hazardem jako klíče k hracím zařízením a finanční hotovost ve výši 11.700 korun," sděluje Jiří Nejedlý, tiskový mluvčí Celního úřadu pro Ústecký kraj.

3108celnici3

Foto: Celní úřad pro Ústecký kraj

Celníci kontrolovali i legální provozovny. Po dvou hernách v Mostě a Hostomicích na Teplicku a kasino v Žatci. Kontrolní skupina zjistila ve dvou hernách, že personál neprovádí identifikaci návštěvníků při jejich vstupu do provozovny, v herním prostoru jedné herny nebyly umístěny na viditelném místě herní plány, v další herně nebyl dodržen zákonem stanovený počet herních pozic koncových zařízení technické hry a v kasinu nebyl dodržen počet hracích stolů živé hry.

Zjištěná porušení zákona o hazardních hrách budou projednána v rámci správního řízení, provozovatelům hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí veškerého herního zařízení, jenž k provozování nelegální hry sloužilo.

Od začátku roku provedli celníci v Ústeckém kraji téměř 140 kontrol zaměřených na provozování hazardních her, porušení zjistili v 73 případech, odhalili 23 nelegálních heren a z nich odvezli 94 ilegálně provozovaných technických hracích zařízení.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru