Konec popíjení na veřejnosti? Rada města chce v některých lokalitách zakázat pití alkoholu
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Rada města schválila návrh obecně závazné vyhlášky, kterou by se změnila obecně závazná vyhláška o zákazu požívání alkoholických nápojů na veřejném prostranství. Změny jsou navrženy v lokalitě Skřivánek, a to na základě petice občanů, kteří žádali o vyřešení problematické lokality.

Úprava je i v Zanádraží, kde městská policie eviduje nárůst bezdomovců a narkomanů, kteří lokalitu využívají zejména pro konzumování alkoholu. – V Krásném Březně navrhla městská policie rozšíření stávajícího místa se zákazem požívání alkoholu o část ul. Janáčkova, Jungmannova a Krčínova. Navržena je i změna, která by umožňovala rozhodování o výjimkách z vyhlášky příslušným městským obvodům, což by mohlo být zjednodušení administrativy pro žadatele, kteří pořádají akce. Návrh je schválen ministerstvem vnitra.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru