Termální koupaliště v Brné zaznamenalo největší počet návštěvníků za posledních dvanáct let. Městské lázně otevírají
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Brná – Ústečané se budou moci naposledy vykoupat v letošním roce v bazénech termálního koupaliště v Brné v pátek 14. září. Areál po zhruba čtyřech měsících zavírá. Od pondělí 17. září zahajují provoz ústecké Městské lázně, které nabízí k vyžití bazén, kondiční zónu a saunu.

Martina Žirovnická, vedoucí Městských služeb Ústí nad Labem, organizace spravující oba areály, uvedla, že letos na termální koupaliště v Brné zavítalo přes sedmdesát devět tisíc návštěvníků. „Je to nejvíce za posledních dvanáct let. I přes veškeré nepříjemnosti, které jsme řešili, hodnotím sezónu kladně,“ řekla vedoucí ústeckých Městských služeb.

Pracovníci koupaliště se svým zřizovatelem, městem Ústí nad Labem, museli kvůli opakovanému znečistění bazénů přijmout několik opatření, kterými bylo zrušení zvýhodněného odpoledního vstupného, zavedení pravidelného dohledu městských strážníků na koupališti a instalace kamerového systému. „Po instalaci všech kamer jsme již žádný obdobný problém neřešili,“ doplnila k termálnímu koupališti v Brné Martina Žirovnická.

Od pondělí 17. září zahajují svůj provoz Městské lázně sídlící na Špitálském náměstí. Návštěvníci se mohou těšit na bazén s kondiční zónou a saunu. Bazén ve všední dny bude přístupný veřejnosti od 12.00 do 16.00 hodin. O víkendu od 10.00 do 20.00 hodin. Dospělí za hodinové plavání a sportování zaplatí 60 Kč, za dvou hodinové 80 Kč. Děti, studenty seniory nad 62 let a handicapované přijde hodinová návštěva na 35 Kč, dvouhodinová na 50 Kč. Vyznavači sauny si mohou ohřát svá těla v Městských lázních každý den od 10.00 do 20. 00 hodin. Ženám je vyhrazeno pondělí, středa a sobota. Muži mohou relaxovat v úterý, čtvrtek a pátek. Neděle je určena milovníkům společného saunování. Dospělí za hodinový odpočinek v sauně zaplatí 50 Kč, za dvouhodinový 70 Kč. Děti, studenti, senioři nad 62 let a handicapovaní zaplatí za hodinu 40 Kč, za dvě 60 Kč. V cenách je započítáno i zapůjčení prostěradla.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru