Primátorka položila věnec k pomníku T. G. Masaryka, oslavy stoletého výročí republiky potrvají až do prosince
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Věnec položila v pátek k pomníku T.G. Masaryka na Střekově primátorka Věra Nechybová. Spolu s dalšími osobnosti tak připomněla 100. výročí vzniku Československa.

Slavnostního ceremoniálu se zúčastnili zástupci politických stran, státních institucí a další hosté. Věra Nechybová v projevu mimo jiné uvedla: „Sto let v historii země je jedna epocha. Je možná ještě příliš brzo hodnotit, zda byla lepší než jiná období, které naše národy prožily s Přemyslovci, Lucemburky nebo Habsburky. Ani v posledních sto letech jsme si nevládli zcela sami a osud naší samostatnosti závisel na rozhodnutí jiných. Přesto je mnoho důvodů proč být hrdi na to, že jsme byli československými občany, že jsme byli Československem,“ zdůraznila primátorka. Historické souvislostí roku 1918 v projevu přiblížil ředitel Muzea města Ústí nad Labem Václav Houfek.

2910unl1

Zdroj: www.usti-nad-labem.cz

Oslavám 100. výročí vzniku Československé republiky je ve městě věnován celý rok 2018. Jeho součástí jsou výstavy, koncerty, přednášky. V neděli 28. října uspořádal u pomníku TGM oslavy obvod Střekov. K vrcholům patří slavnostní uvedení Smetanovy opery Libuše v Severočeském divadle a oslavy budou pokračovat až do prosince.

2910unl3

Zdroj: www.usti-nad-labem.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru