Dny vědy a umění zaplní Kostelní náměstí
Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Roboti, drony, chemické pokusy, historický a sportovní šerm, tajemství nanosvěta či 3D tisk. To vše a ještě více si pro milovníky vědy, sportu a umění přichystala Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v rámci akce pod názvem Dny vědy a umění na čtvrtek 17. 5. na Kostelní náměstí u obchodního a zábavního centra Forum Ústí nad Labem.

„Dny vědy a umění hostíme už druhým rokem. V loňském roce měla akce velký úspěch, věříme, že při krásném květnovém počasí tomu tento rok nebude jinak, program je totiž skutečně bohatý. Těší nás, že se můžeme na tak pestré akci podílet a pomoci propagaci univerzity,“ uvádí marketingová manažerka ústeckého obchodního a zábavního centra Forum Kateřina Kejřová.

Návštěvníci si na osmi stanovištích budou moci vyzkoušet, osahat nebo prožít na vlastní kůži to, čemu se studenti věnují a nad čím bádají. Bonusový stánek si připravila dokonce i vědecká knihovna. Příznivce přírodních a technických věd jistě zaujmou experimenty s vakuem, programování robotů či tajemství psychomotorických aktivit. Příchozí více sportovně a herně založení si mohou vyzkoušet množství hlavolamů a šifer, účastnit se orientačního běhu či zhlédnout biketrial exhibici. Umělecká část festivalu se odehraje v grafické a komiksové dílně, návštěvníci se podívají i do fotoateliéru a na studentské výtvory.

K občerstvení se bude podávat například středověké cukroví, síly mohou návštěvníci opět načerpat v chill out zóně, proto se nemusí bát přijít ani maminky se svými ratolestmi. Chybět nebude ani hudební či taneční produkce. Jelikož je akce pořádána zejména studenty, bude i v duchu studentského života zcela zdarma.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru