OBRAZEM: Desítky lidí vyslovily nesouhlas s kandidaturou Petra Nedvědického, zastupitele za ANO 2011, na primátora
Desítky lidí vyslovily nesouhlas s kandidaturou Petra Nedvědického, zastupitele za ANO 2011, na primátora. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Lidické náměstí – Desítky Ústečanů přišly ve čtvrtek 15. listopadu na Lidické náměstí, aby podpořily protest nazvaný „Spekulanta s pozemky Nedvědického v Ústí nechceme“. Protestujícím se nelíbilo, že se kandidát na primátora před více jak deseti lety podílel na kontraverzním obchodu s pozemky v Krupce, který mu vynesl miliony korun.

Svolavatelkou protestu byla Ústečanka Eva Žideková. „Nespokojenost se situací, která se děje v Ústí, vyslovuji již dlouho. Svolat tuto akci mě napadlo ve čtvrtek někdy odpoledne, když jsem zjistila, že pan Vrána z České televize tady natáčí reportáž pro pořad Reportéři ČT. V pátek jsem nad svoláním protestu přemýšlela celý den. Když to neudělám teď, tak nikdy. Pan Nedvědický mojí důvěru nemá a nikdy jí mít nebude,“ uvedla Eva Žideková, která dodává, že jde o vyjádření jejího názoru jako Ústečanky a není členkou žádné politické strany.

Protestní akci moderoval Petr Bláha, politolog z ústecké univerzity. „Předně musím říci, že jsem se dnešní protestní akce nezúčastnil jako zaměstnanec univerzity, ale jako aktivní občan. Byl jsem vyzván, jelikož jsem již na několika akcích takto vystupoval, abych se moderování ujal, tak jsem to udělal. Beru to jako svou občanskou povinnost,“ řekl Petr Bláha.

Ústecký politolog během svého moderování protestující několikrát vyzval, aby přišli vyjádřit svůj názor na pondělní ustavující zastupitelstvo do zasedací místnosti ústeckého magistrátu. „Kontrola politiků je jedním ze základních pilířů zastupitelské demokracie. Zvolení politici dostali mandát od občanů, měli by se jim za svá rozhodnutí zodpovídat, lidé by je měli kontrolovat,“ dodal Petr Vrána.

Svolavatelka protestu Eva Žideková hodnotí shromáždění za vydařené. „Jsem hrozně ráda, že lidé přišli. Chci, aby lidé dávali veřejně najevo své názory a novému vedení Ústí bych vzkázala, nebudete to mít s námi jednoduché,“ řekla závěrem svolavatelka.

FOTOGALERIE:

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru