Neváhal ani vteřinu! Tenhle muž zachránil holčičku (2,5), která spadla do ledového potoka
Hejtman Bubeníček předal Miroslavu Balogovi speciální ocenění za hrdinský čin - Medaili hejtmana ÚK. 3x foto: Krajský úřad Ústeckého kraje
Zajímavosti

Ústecký kraj - Zachránil to nejcennější, co lze - lidský život. Miroslav Balog si svým hrdinským činem vysloužil uznání nejen obyvatel Trmic na Ústecku, ale také hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka. Ten mu za záchranu lidského života udělil Medaili hejtmana Ústeckého kraje.

Celá událost se odehrála 18. února letošního roku v Trmicích, kdy dvouapůlletá holčička spadla do Mlýnského potoka. Dítě bylo unášeno silným proudem vody. Miroslav Balog jakožto náhodný kolemjdoucí se bez váhání vrhnul do vody. Po několika metrech dívenku chytil a s pomocí dalšího člověka ji vytáhli na břeh. Následně byla předána rodičům. Na místo pak přijela přivolaná Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje. Holčička byla hospitalizována pro podchlazení a utrpěla šok.

„V potoce byl silný proud. Nad ničím jsem nepřemýšlel a skočil naslepo do vody. Bylo to těžké, byla zima a měl jsem nasáklé oblečení. Naštěstí všechno dobře dopadlo,“ ohlédl se za svým činem Miroslav Balog. Na ocenění od hejtmana Miroslava Baloga navrhla sociální pracovnice z neziskové organizace Romano jasnica Jana Chudobová.

0306zachrana2

Vpravo zachránce Miroslav Balog, Jana Chudobová, sociální pracovnice neziskové organizace Romano jasnica a vlevo Ilja Deyl, ředitel ZZSÚK. Foto: Krajský úřad Ústeckého kraje

0306zachrana3

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru