Most – Česká filmová a televizní akademie rozdělovala ceny za loňský rok. Českého lva si odnesla i Česká televize za seriál Most!

Osmidílný komediální seriál ze severočeského města získal cenu v kategorii Nejlepší dramatický televizní seriál. Režíroval jej Jan Prušinovský, scénář napsal Petr Kolečko a producentem byl Michal Reitler.

Projekt je oceňovaný za to, jak si nadsázkou bere na paškál složitá témata, jakými jsou nesnášenlivost či xenofobie. Hlavní roli Luďana si zahrál Martin Hofmann. Díky seriálu vešel Most ve známost po celé republice, u restaurace Severka, která opravdu existuje, si dělají lidé selfie fotky ještě rok a čtvrt po uvedení celé série v hlavním televizním vysílacím čase. Naprosto zlidověla hláška Dycky Most!

Most! není jedinou mosteckou stopou v Českých lvech. V roce 2005 získal ocenění rovněž zde natáčený film Štěstí režiséra Bohdana Slámy s Pavlem Liškou a Tatianou Vilhelmovou v hlavních rolích.

Nejvíce Českých lvů, osm, získal letos film Nabarvené ptáče.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru