Mládě pandy červené se má k světu. Malý sameček začíná prozkoumávat okolí
Foto: ZOO Ústí nad Labem
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Ve středu 2. září proběhla první veterinární prohlídka u mláděte pandy červené. To přišlo na svět už v červnu, ovšem prozatím zůstávalo ve skrytu porodního boxu. Prohlídka ukázala, že se jedná o samce s celkovou váhou jednoho kilogramu. Malá panda je zcela zdráva a vskutku čilá.

Mládě přišlo na svět již 5. června, ovšem prozatím zůstávalo ve skrytu porodního boxu. Prohlídka ukázala, že se jedná o samce s celkovou váhou 1, 09 kg. Malá panda je zcela zdráva a pomalu začíná prozkoumávat nejbližší okolí svého úkrytu.

0209pandakz2

Foto: ZOO Ústí nad Labem

Celkové se jedná již o páté mládě, odchované v ústecké zoo. Odchovu si zoo velmi cení, jelikož oba rodiče vytvořili nový chovný pár teprve loni, kdy do ústecké zoologické zahrady přicestovala matka mláděte, samice Anmar.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru