Na krajském úřadě byla poprvé v historii vyvěšena vlajka Tibetu
Foto: Tomáš Lumpe
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Ústecký kraj se poprvé v historii připojil k akci Vlajka pro Tibet vyjadřující podporu Tibeťanům, jejichž práva jsou již přes 60 let porušována pod čínským útlakem.

"V tomto případě nejde jen o podporu Tibeťanů, ale taky o připomenutí, že nám nejsou lhostejná univerzální lidská práva a že od loňska našemu kraji nevládne komunistická strana," komentoval vyvěšení tibetské vlajky náměstek hejtmana Jiří Řehák (Spojenci pro kraj / JsmePRO!).

"V Lounech se k podpoře Číňany okupovaného Tibetu hlásíme již dlouhá léta s naprostou samozřejmostí. I Československo bylo v situaci, kdy mezinárodní tlak na dodržování lidských práv v naší zemi byl důležitý pro ty, kdo usilovali o demokracii. Těší mě, že se na náš návrh k této solidaritě připojil i Ústecký kraj," doplnil náměstka Michal Kučera (Spojenci pro kraj / TOP 09), krajský radní pro regionální rozvoj a zemědělství a také radní v Lounech.

Akci Vlajka pro Tibet každoročně pořádá ke Dni práv Tibetu spolek Lungta (https://www.lungta.cz/).

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru