Zoo se může pochlubit novým přírůstkem! K vidění tu jsou mláďata dvou druhů horských koz
Foto, zdroj: Zoo Děčín
Zajímavosti

Děčín - Zoo Děčín přivítala na světě další mláďata. Tentokrát se zadařil odchov hned u dvou druhů horských koz. Nejprve se 23. května narodil sameček ohroženého kozorožce kavkazského, o dva dny později pak dvojčata – také samečci – kozy šrouborohé.

„Trojice kopytníků se má čile k světu, matky se o ně příkladně starají a my doufáme, že k nim brzy přibydou ještě další mláďata. Protože předpokládáme, že březí jsou i další samice v obou stádech,“ uvedl vrchní chovatel Petr Haberland. Pokud mláďata zrovna neodpočívají nebo nespí někde v zákrytu, pohybují se se zbytkem stáda a je vysoká pravděpodobnost, že je návštěvníci ve výběhu uvidí. Samice kozorožců kavkazských bývají březí 150 až 160 dní, samice koz šrouborohých zhruba o týden méně. Mláďata zůstanou v Zoo Děčín přibližně dva roky, poté koordinátor chovu určí, jaká zoo se stane jejich novým domovem.

0206zoo

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru