Hráz vodního díla Fláje na Mostecku. Foto: Povodí Ohře
Zajímavosti

Ústecký/Karlovarský kraj – V sobotu 7. září se uskutečnil na třech vodních díle Den otevřených dveří. Na Fláje na Mostecku, Stanovice na Karlovarsku a Vidhostice na Podbořansku dorazilo přibližně 2 700 návštěvníků.

„Naše provozní středisko Teplice zajistilo den otevřených dveří na vodním díle Fláje, kam přijelo přibližně 2000 zájemců. Polovina z nich absolvovala odbornou exkurzi ve vnitřních prostorách hráze, odkud si odnesli spoustu poznatků o této vodárenské nádrži. Kolegyně převlečené za pohádkové bytosti se postaraly o zábavu pro děti," uvedla mluvčí Povodí Ohře Dana Zikešová.

1209flaje1 7b6c9

1209flaje2 daff6

Vodní dílo Fláje. Foto: Povodí Ohře

Na vodní dílo Stanovice dorazilo přes 450 návštěvníků, kteří se dozvěděli více o účelu nádrže, která slouží jako zdroj pitné vody, včetně jejích technických zajímavostí. Na děti tu čekaly vodní hrátky a kreativní aktivity. O hladký průběh se postaral provoz Karlovy Vary.

1209stanovice 9ff3a

1209stanovice1 fd93c

1209stanovice2 54693

1209stanovice3 c8c4c

Vodní dílo Stanovice. Foto: Povodí Ohře

„Žatecký provoz uspořádal první den otevřených dveří na vodním díle Vidhostice. Přibližně 220 návštěvníků mělo možnost setkat se s naším generálním ředitelem Janem Svejkovským, který zde prezentoval připravované vodní dílo Kryry. Zde byla možnost zavítat do opraveného věžového objektu, sednout si do traktoru nebo se s dětmi pustit do tvoření," dodala mluvčí na závěr.

1209vidhostice2 8e9d0

1209vidhostice3 b66ac

Vodní dílo Vidhostice. Foto: Povodí Ohře

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru