10 tipů na valentýnský dárek: Nechejte se inspirovat a oslňte svůj protějšek
Ilustrační foto: CC0
Zajímavosti

Ústecký kraj - Blíží se svátek lásky. Je to den, kdy se intimní partneři, ale i všichni lidé, jež chtějí projevit náklonnost k druhému, obdarovávají květinami, cukrovinkami, či jinými dárky. Svátek Svatého Valentýna pochází z anglosaských zemí a v Česku si již našel řadu příznivců.

Pokud i vy rádi projevujete svůj cit k druhému malým či větším dárkem nebo nějakou pozorností, zbystřete. Přinášíme vám několik tipu na zajímavé, netradiční a milé dárky, které váš protějšek jistě potěší.

Tip č. 1- Květiny promluví za vás

Květina je nejoblíbenějším a zcela tradičním dárkem z lásky. Zejména pro ženy. Pokud chcete své milé vyjádřit svůj cit, určitě nezapomeňte zajít do květinářství. Své „Miluji tě“ řekněte rudou růží, svoji věrnost vyjádřete tulipánem, to, že je váš vztah založen na upřímné lásce a věrnosti naznačíte lilií, gerbery o vás vypoví, že jste romantik a snílek, který věří v pravou lásku, orchidej je skrytým významem pro krásu, smyslnost a svůdnost.

Dech beroucí vazby z Janiny zahrady

Janina zahrada není klasické květinářství, ale můžete si zde objednat květinovou vazbu podle vašich představ, zakomponují vám do ní třeba i parfém či prsten. Květiny mohou být vázané do krabičky, keramiky, do tvaru srdce, a podobně. Kromě květiny si z malé prodejny v ulici Maršála Rybalka 1020 v Mostě můžete odnést i nějaký další dárek. Otevřeno mají od pondělí do pátku v době od 12 do 18 hodin. Květiny je třeba objednat předem. Na Valentýna nejlépe do 10. února.

0702valentyn01 

Romantická kytice z květinářství - Květiny Jiskra

Romantické a valentýnské vazby pro vás připraví chomutovské květinářství Květiny Jiskra, které se nachází v ulici 28. října 1113. Svoji milou můžete potěšit nejen krásnou kyticí nejoblíbenějších růží, ale třeba i valentýnkou, bonboniérou či drobným dárkem ve tvaru srdce, který zde nejen před svátkem zamilovaných nabízejí. Otvírací dobu mají 14. února prodlouženou od 8 do 19 hodin.

Květinářství nabízí i rozvoz květin po Chomutově a okolí, je však nutné ho objednat aspoň 2 dny před rozvozem, přímo v obchodě nebo na telefonním čísle 721 360 442. Ve dnech 14. a 15. února je rozvor účtován poplatkem 100 korun.

0702valentyn02

Tip č. 2 - Láska prochází žaludkem – pozvěte svoji lásku na dobré jídlo

Příjemné chvilky se svojí láskou si můžete užívat například při dobrém jídle. Restaurace právě v tomto období nabízejí různá valentýnská menu. Přinášíme Vám tři zajímavé nabídky:

Restaurace Benedikt

Svátek zamilovaných oslavte v krásném prostředí v areálu mosteckého Benediktu. Místní restaurace s ubytováním nabízí valentýnské menu dne 14. února od 17 hodin. Pro rezervaci valentýnského menu a bližší informace volejte na telefonní číslo 602 105 555 nebo 476 000 055. Více informací najdete zde.

Valentýnské menu v restauraci Benedikt Most pro dvě osoby za 650 korun:

  • lehce pikantní tatarák z roštěné s topinkami
  • grilované steaky s variací příloh, dipů a zeleniny
  • čerstvé jahody se šlehačkou a čokoládou
  • sklenka vína dle vlastního výběru

0702valentyn03

Restaurace Loučky

U bývalého litvínovského letního kina si můžete užít příjemný večer v restauraci Loučky. Ta přichází se zajímavým valentýnským menu.

Vychutnejte si ve dvou romantický Špízek s marinovaným lososem „Gravlax“, kozím sýrem a červenou řepou na retro toustu v pěně z čerstvého fenyklu, dále elektrizující Habañero rib eye steak z Black Anguse s gratinovaným bramborem, salátkem „salsa fresca“ a studenou omáčkou z červených paprik. Vzrušující Filet z čerstvého tuňáka v pistáciové krustě na teplém salátku se špenátovými tagliatelle, zelené soji, čerstvého baby špenátu se segmenty ž červeného pomeranče a s řepnou demi glace a na závěr rozkošný Čokoládový fondant s domácím malinovým šerbetem a bourbon-vanilkovou omáčkou.

Restaurace se nachází na adrese Máchova 1700, Horní Litvínov, valentýnské menu objednávejte na telefonním čísle 725 316 434.

0702valentyn04

Restaurace Bar Černý Anděl

Restaurace, která se nachází vedle sportovní haly v Mostě, na adrese Budovatelů 112, připravila dvě valentýnská menu s předkrmem, hlavím chodem, dezertem a nápojem Mojito. Valentýnské menu si rezervujte co nejdříve na telefonním čísle 722 677 334.

0702valentyn05

Tip č. 3 – Oslaďte si život

K lásce patří sladkosti. Pokud si vaše láska usilovně nehlídá svá kila, určitě jí potěšíte něčím sladkým. Kvalitní čokoládou, bonboniérou, kvalitním likérem, dobrým zákuskem.

Exploze chutí z Lagarto Café - Srdce na dlani či valentýnský dort

Kavárny Lagarto Café v OC Central Most, v Deli by Lagarto Most, Lagarto Café OC Galerie Teplice a Lagarto Café OC Chomutovka nabízejí stále větší výběr skvělých zákusků, té nejvyšší kvality, vyrobených z hodnotných a vždy čerstvých surovin, mnoha zajímavých chutí, které také skvěle vypadají a doslova si žádají o snězení. Potěšte svého milého dárkem, na který jen tak nezapomene, protože jej bude vnímat několika smysly, očima, čichem, hmatem a hlavně chutí. Kupte některý z mnoha báječných pohárů, zákusků nebo celých dortů.

K svátku Svatého Valentýna se skvěle hodí například Srdce na dlani, vyrobené z hořké čokolády s malinovým a jahodovým puré a glazé. Nebo kupte celý valentýnský dort z tmavého piškotového korpusu s mousse z tmavé čokolády a politý gazé, se srdíčky z bílé čokolády. Těmto kombinacím rozhodně vaše druhá polovička neodolá.

0702valentyn06

Kvalitní delikatesy pro každého zákazníka z velkoobchodu Bela Most

Mostecká firma Bela, velkoobchod s železářským zbožím překvapivě nabízí i docela zajímavý sortiment dárků, které se mohou hodit jako dobrý dárek a to i k Valentýnu. Zakoupíte zde různé delikatesy, čokoládové výrobky, marmelády a třeba i dárkový koš.

Co třeba staromódní sladkosti s nádechem nostalgie se značkou Mrs. Bridges ze Skotska. Jde o bonbony, které jsou baleny v elegantně tvarovaných skleněných dózách s tradičním staromódním krytem, nebo kostku Sweet box Love Edition 250g, rozmanité mléčné čokoládové pralinky v navržené ve speciální edici s tématikou lásky. Objednávky zboží a více informací najdete na tomto webu.

0702valentyn07

Navštivte Čokofestival v OC Galerie Teplice

Nenechte si společně ujít Čokofestival a užijte si společně čokolády ve všech jejích podobách. V OC Galerie Teplice poteče čokoláda doslova proudem od pátečního odpoledne až do neděle. Kromě mlsání čokolády a pochoutek s čokoládou jsou nachystány různé degustace, workshopy, vaření s čokoládou, chybět nebude ani stánkový prodej a ještě mnohem více.

Třetí ročník oblíbeného Čokofestivalu se uskuteční v OC Galerie Teplice ve dnech 9. až 12. Února, v pátek v době od 14 do 18 hodin, v sobotu od 10 do 18 hodin a v neděli od 10 do 17 hodin.

0702valentyn08

Tip č. 4 – Hýčkejte se navzájem

Dopřejte si navzájem pohodu a hýčkejte se. Pořiďte například poukázku na thajskou masáž, meditaci, welness pobyt, potěší jistě i modeláž nehtů, barvení řas či obočí, manikúra, pedikúra, či kosmetické ošetření.

Pro čtenáře e-deníků kosmetické ošetření ve studiu Angel Face Chomutov o 200 Kč levněji

Pořiďte dárkovou poukázku na luxusní obličejovou péči pro dámy "Total Effect" s hadím jedem, nebo Anti Aging masku s pravou perletí s použitím produktů z minerálů Mrtvého moře od špičkové firmy Jeunesse pro pány ve studiu Angel Face Chomutov o 200 Kč levněji.

Čtenáři e-deníků, kteří si vytisknou připojený kupon, nebo nahlásí ve studiu Angel Face Chomutov heslo: "VALENTÝN" při zakoupení dárkové poukázky v hodnotě 1.000,- Kč, zaplatí jen 800,- Kč.

Tato sleva platí do 14. února.

0702valentyn09

Tip č. 5 – Opojte se

Prožijte společně příjemný večer, zapalte si svíčky a otevřete si lahev dobrého vína či lahev s dobrým alkoholem.

Tichá vína, šumivá vína, whisky, destiláty a likéry z velkoobchodu Bela Most

Mostecké železářství kromě hlavního sortimentu nabízí i další zboží, jak jsme již výše psali. Najdete zde i sortiment alkoholických nápojů z Česka i ze zahraničí. Navštivte tento velkoobchod a vyberte si zboží z maloobchodního sortimentu. Tichá vína, šumivá vína, whisky, destiláty a likéry a další zboží. Více najdete zde.

0702valentyn10

Tip č. 6 – Malý šperk, přírodní kameny, nebo milou bižuterii

Každá žena miluje šperky, pořiďte své ženě či dívce pěkný šperk, nemusí být hned zlatý a s diamanty, jistě ji potěší i přírodní kámen nebo pěkná bižuterie. Muži vyberte například sponu na kravatu, manžetové prstýnky, náramek, podobně.

0702valentyn11

Tip č. 7 – Potěšte se krásným prádlem

Spodní prádlo vás potěší oba. Obdarovaný bude mít radost z pěkného kousku, vy zase z pohledu na ni, či něho, v novém prádle.

V prodejně H&M v nákupním Centru Pivovar Děčín nabízí právě nyní při nákupu jakéhokoliv dámského či pánského spodního prádla 20% slevu na další kousek, či nákup spodního a nočního prádla 3 ks za cenu 2 ks.

0702valentyn12

Tip č. 8 – Darujte si zážitky

Zážitky jsou možná nejlepším dárkem, jelikož dobrý zážitek nikdy nezapomenete. Darujte tedy nějaký zážitek. Vyhlídkový let balonem či letadlem, tandemový seskok padákem, jízdu na závodním okruhu, vyjížďku na koni, únikovou hru, nebo třeba vyjížďku industriální i nedotčenou krajinou.

Tip č. 9 – Jděte za kulturou

Vstupenka do kina, divadla, na koncert, či výstavu bude určitě dobrým tipem, jak dobře strávit společný čas. Vybírejte podle zájmů Vašeho protějšku a potěšte ho právě na Valentýna něčím, co má rád.

Tip redakce: Zázračná planeta II live in koncert O2 aréna Praha – 28. března

Záběry z úspěšné nové série BBC Planet Earth II na velké obrazovce doprovázené osmdesátičlenným symfonickým orchestrem a hudbou, kterou složili držitel Ceny Akademie Hanz Zimmer, Jacob Shea a Jasha Klebe.

Valentýn na zámku

Po celý den, počínaje desátou a konče devatenáctou hodinou zde bude ve velkém sále zámku v Litvínově výstava svatebních šatů z mosteckého svatebního salonu Delta a svatebních kytic litvínovských květinářství. Otevřené budou expozice Vánoce po celý rok, historie výroby hraček v Horním Litvínově, Krajka tradičně i netradičně a fotky Krušných hor.

Děti i dospělí se mohou zúčastnit srdečních dílniček či Valentýnského jarmárečku. Od 17. hodiny bude také fotografování profesionálním fotografem s valentýnskou dekorací. Ve stejnou dobu také začne jezdit Zámeckým parkem kočár.

Zájemci dostanou možnost zakoupit si zámeček na mříž lásky, kterou najdete v průchodu zámku. Jeho nádvoří bude ve večerních hodinách také romanticky nazdobené.

0702valentyn13

Tip č. 10 – Trochu či více erotiky a sexu

K lásce patří erotika a sex. Darujte si erotický náboj třeba v podobě erotické knížky, erotického filmu, nebo navštivte některý ze sex shopů a pořiďte si nějaké společné potěšení.

Tip redakce: Henry Miller – Pod střechami Paříže

Sex a erotika. Způsob, jakým se autor s tímto tématem v této knize vyrovnává, překračuje veškeré konvence. Provokován hranicemi zůstává neomezen ničím. Perverze, zhmotněné sny, nevyslovitelné představy. Neuvěřitelné se v Millerove Paříži stává dennodenní skutečností.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru