Pěstitelé a další zájemci se mohou opět ucházet o certifikát regionálního produktu
Ilustrační foto
Zajímavosti

Ústecký kraj - Další pěstitelé, výrobci a poskytovatelé služeb se budou moci na podzim ucházet o certifikát POOHŘÍ regionální produkt®. Destinační agentura Dolní Poohří, která je regionálním správcem značky, vyhlašuje již osmé kolo certifikace s uzávěrkou přihlášek 21. října.

„Pravidelně otevíráme certifikaci pro nové zájemce dvakrát do roka. Po jarním kole tedy vyhlašujeme nyní další, podzimní. Platnost certifikátu je dva roky, takže by se o jeho obnovení měli přihlásit i stávající držitelé. Proces certifikace je pro žadatele bezplatný,“ vysvětluje ředitelka Destinační agentury Libuše Novotná Pokorná.

Odborná komise, která rozhoduje o udělení certifikátů „Poohří regionální produkt ®“ se sejde 30. října. Výrobci, poskytovatelé služeb či organizátoři z regionu podél řeky Ohře mají čas do 21. října, aby přihlásili své výrobky, služby nebo zážitky. Hodnotí se nejen regionální charakter, ale také kvalita, tradice, jedinečnost a podíl ruční práce. Žádost i kritéria získají zájemci na webu www.dolnipoohri.eu/poohri-regionalni-produkt. Úspěšní žadatelé mohou modrobílé logo, symbolizující tok řeky, využívat na svých výrobcích či provozovnách.

0609poohri1

Certifikace po vedením Destinační agentury Dolní Poohří probíhá už třetím rokem a katalog originální výrobků, služeb a zážitků z regionu Poohří obsahuje více než tři desítky položek. Certifikát jedinečnosti získaly slané i sladké dobroty, nechybí ani nápoje včetně několika druhů piv i víno, řada originálních suvenýrů a dekorací a také několik zážitků, které návštěvníci nemohou prožít nikde jinde než v Poohří. Po posledním sedmém kole se do rodiny certifikovaných produktů z Poohří nově zařadily ovčí sýry z Oblíku, pivo Plavčík ze Žatce a chléb z Loun.

V kategorii zážitků komise vybrala Slavnosti cibule v Račeticích či Jablečný den v Krásném Dvoře. K propagaci výrobků a služeb vydala agentura letos novou publikaci „Vychutnejte si Dolní Poohří“. „Výpravný magazín umožňuje návštěvníků vyzkoušet si certifikované zážitky a nahlédnout pod pokličku producentům z Dolního Poohří,“ prozradila Libuše Novotná Pokorná.

Cílem certifikace je propagovat a doporučovat turistům originální výrobky z daného regionu, v tomto případě podél celého toku řeky Ohře. Pro návštěvníky regionu představuje logo snadnou orientaci, jak získat kvalitní a zaručeně místní službu nebo produkt. Všechny služby, zážitky a produkty si mohou zájemci prohlédnout na webu http://www.regionalni-znacky.cz/poohri/.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru