Ústí nad Labem – Složil přísahu. Měl dohlížet na dodržování zákonů. Místo toho je údajně porušoval. Generální inspekce bezpečnostní sborů (GIBS) vyšetřuje ústeckého kriminalistu za údajné prodávání drog. Jako první o případu informovala televize Nova.

Mluvčí GIBS Radka Sandorová pouze uvedla, že se případem zabývají. „Ano, mohu potvrdit středeční zákrok v jedné z budov spadající pod Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje," řekla Sandorová.

Podle zjištění redakce E – Ústí se jedná o Michala H. a vyšetřovatelé Generální inspekce bezpečnostních sborů si pro něho došli přímo na územní odbor ústecké policie v Dlouhé ulici, kde sídlí několik útvarů Skupiny kriminální policie a vyšetřování. Z policejních kuloárů se šíří, že měl podezřelý nejen prodávat drogy, ale také půjčovat peníze na vysoký úrok. V hantýrce vyšetřovatelů ho měla mít inspekce dlouho rozpracovaného.

Zda byl kriminalista postaven mimo službu, nechce policie v tuto chvíli říci. „Případ šetří generální inspekce. Až se krajský ředitel seznámí se spisem, přijme personální opatření," řekla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Foto: Archiv události 112

Bývalí kolegové kriminalisty jsou šetřením zaskočeni. „Vůbec bych to do něho neřekl. Byl to příjemný kluk. Když mi to kolegové na baráku říkali, tak jsem tomu nechtěl věřit. Říkali jsme mu Švéd. I jeho táta je policajt. Ale nevím, jestli už není v civilu. Oba jsem je dlouho neviděl. Každopádně, jestli se to potvrdí nebo ne, tak to akorát poškodí jméno policie," řekl ústecký policista, který si nepřál zveřejnit své jméno.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru