Maminky prvorodičky si mohou na úřadě požádat o finanční podporu pro miminko v hodnotě pět tisíc korun
Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Požádat si o podporu na výbavičku pro miminko v hodnotě pět tisíc korun mohou maminky prvorodičky s trvalým pobytem v Ústí nad Labem. Vedení města pokračuje v podpoře mladých rodin, které se rozhodly založit v krajském městě rodinu.

Mluvčí města Romana Macová uvedla, že žádost podává maminka na příslušném úřadě městského obvodu (ÚMO), kde v době porodu měla bydliště. „Podmínky uplatnění jsou, že matka je prvorodičkou, v době porodu má trvalým pobyt na území města Ústí nad Labem a státní příslušnost České republiky. Formuláře ke stažení najdou maminky na stránkách jednotlivých úřadů městských obvodů,“ doplnila mluvčí.

Od roku 2016 agendu spojenou s předáváním finanční podpory převedlo vedení města právě na jednotlivé obvody, aby maminky s kočárky a čerstvě narozenými dětmi nemusely cestovat do centra Ústí. „Pro rok 2016 a 2017 jsme vyčlenili částku jednotlivým obvodům takto: ÚMO Město 1.050 000 Kč, ÚMO Neštěmice 1.000 000 Kč, ÚMO Střekov 700 000 Kč, ÚMO Severní Terasa 1.050 000 Kč,“ dodala Romana Macová.

Finanční podporu rodinám v hodnotě pět tisíc korun, které se rozhodly v Ústí nad Labem založit rodinu, prosadila poprvé v roce 2008 ústecká ČSSD.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru