Výtěžek z charitativního kalendáře doputoval za dětmi v podobě dárků
Nadílka. 3x Zdroj foto: Střek - on, z. s.
Ústí nad Labem

Střekov - V průběhu roku 2018 se v hlavách paní Kyzlíkové (pedagogická pracovnice Dětského domova na Střekově) a paní Železné (učitelka na ZŠ Velké Březno, předsedkyně spolku Střek-ON, z. s.) zrodila myšlenka nafotit s dětmi z domova a ze školy a ve spolupráci se spolkem Střek-ON charitativní kalendář, jehož výtěžek by putoval na nákup sportovních a školních potřeb pro děti z domova a zážitkový den pro všechny zapojené děti.

A tak se také stalo. Na jaře se fotilo, přes léto vybíraly fotografie, tiskl kalendář, na podzim proběhl jeho slavnostní křest a konečně ve čtvrtek 19. 12. 2019 proběhlo předání věcného daru v dětském domově. Paní Železná s paní Šimáčkovou (další členkou spolku) předaly celkem deset kvalitních školních batohů, dvě koloběžky, čtyři fotbalové míče a pro dvojčata Sáru a Nelu, které půjdou v září do první třídy, školní desky, penály a krabičky na svačinu. Na předání ještě čekají další čtyři školní batohy - ty dorazily s menším zpožděním. To vše (v hodnotě 24 000,- Kč) bylo pořízeno díky štědrosti těch, kteří tento charitativní projekt podpořili. Na jaro jsou pak ze zbylých peněz (částka 24 000,- totiž není konečnou částkou, stále ještě přicházejí peníze z prodeje kalendáře) naplánovány dokonce dva zážitkové dny - první na hradě Střekově a u Koní pod hradem, druhý  přímo v dětském domově. A kdo ví, třeba se příští rok bude fotit znova...

2612 strek on3

2612 strek on2

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru